20082009 Zaal 2009/01/03 Velocitas -Avanti 8-21
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
Laurens Post
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Laurens Post
Laurens Post(1)

Avanti is het nieuwe jaar goed begonnen. In het eerste speelweekeinde van 2009 had Avanti geen enkele moeite met Velocitas. De wedstrijd werd al in de eerste helft beslist. Avanti kwam door hoog tempo te spelen eenvoudig op een 0-7 voorsprong waarna Velocitas pas in de zeventiende minuut voor het eerst kon scoren. Met de rust was de voorsprong al uitgelopen naar 3-13. In de zeer warme sporthal De Does lag het tempo in de tweede helft wat lager dan in de eerste dertig minuten. Halverwege de tweede helft was de score opgelopen naar 4-16 en beide ploegen gingen volop wisselen. Coach Steven Mijnsbergen gebruikte ook alle mogelijke wissels en liet zelfs de nog net 17-jarige Sharon van der Meer en de 16-jarige Stefan Hogervorst uit de A1 debuteren in de hoofdmacht. De laatste genoemde en jongste speler in het veld dolde nog een aantal maal zijn tegenstander en wist daamee in de laatste minuut een strafworp te versieren die Dé Post feilloos benutte. Eindstand 8-21.

Doelpunten: Dé Post (7), Ronald Struijk (4), Mariska Zuidervaart (3), Laura van Leersum (2), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2) en Laurens Post.