20082009 Zaal 2009/01/24 VIKO -Avanti 12-21
2009/01/24 VIKO -Avanti 12-21
Mariska Zuidervaart
Kirsten Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Kirsten Post
Kirsten Post(1)

In Vianen behaalde Avanti een eenvoudige zege op VIKO. Na een 6-13 voorsprong bij rust werd het een eindstand van 12-21.

Fenna

In de thuiswedstrijd had Avanti al met 20-6 gewonnen en om in de race te blijven voor het kampioenschap mogen er de komende weken geen punten verspeeld worden. VIKO speelt in een soort noodsporthal nadat er vijf jaar geleden een brand was geweest. De aanbesteding voor een nieuwe sporthal moet nog plaatsvinden zodat er voorlopig nog wel even in deze hal gespeeld moet worden. De omroeper noemde het een feesttent en voor Avanti werd het deze dag inderdaad een feestdag. De doelpunten vielen weer als rijpe appelen van de bomen.

Avanti begon sterk. De eerste aanval zat veel beter in de wedstrijd dan vorige week en zorgde direct voor de eerste twee puntenmarge. Via Dé Post en Colin van der Zanden werd het 0-2. Na de 1-3 en de 2-4 werd het snelle aanvalsspel beloond met een aantal fraaie treffers. Een vrije bal van Ronald Struijk en een leep balletje onder de korf van David Post betekenden 2-6. Avanti schoot de eerste helft makkelijk en met scherp. De voorsprong werd steeds verder uitgebreid en met de rust zocht Avanti al met een 6-13 voorsprong de kleedkamers op. Het laatste doelpunt voor de rust was een beauty. Dankzij het harde werken van David Post werd de bal onderschept en kon Ronald Struijk een fraai doelpunt scoren.

Na de rust zou de eerste aanval van VIKO niet meer tot scoren komen. Ook voor de rust had dit vak niet veel klaar kunnen maken (slechts twee afstandsschoten). VIKO had handen en voeten nodig om de Avanti-aanvallers het scoren te beletten en dat leverde regelmatig een strafworp voor Avanti op. Alle Avanti-spelers kwamen deze wedstrijd ook nog tot scoren en de ploeg uit Pijnacker behaalde wederom een score boven de twintig doelpunten. Na zestig minuten stond er een riante 12-21 overwinning op het scorebord.

Doelpunten: Dé Post (7), Fenna Teunissen (4), Mariska Zuidervaart (3), Ronald Struijk (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, David Post en Kirsten Post.

8.  Velocitas  9 2 86  123

Komende twee weken zullen de meest beslissende wedstrijden van het seizoen op het programma staan voor Avanti. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ONDO in 's Gravenzande en de week erna komt koploper KOAG op bezoek.