20092010 Zaal 2009/12/19 Albatros -Avanti 20-26
Judith Post
Laura van Leersum
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Judith Post
Laura van Leersum(1)

Avanti sluit het kalenderjaar 2009 prima af. Ook in de zesde wedstrijd in de overgangsklasse bleef de ploeg van Steven Mijnsbergen ongeslagen. Na een eerste helft waar de blauwwitten weer op gang moesten komen en veelal tegen een achterstand aangekeken werd, werd er met een 10-10 stand gerust. Na de rust sloeg Avanti zijn slag en liep uit naar 10-14 en na de 11-15 werd de marge zelfs 6 op 11-17. Tot vijf minuten voor tijd bleef het verschil zes. Dé Post bracht met twee doelpunten de stand op 17-25 en Ronald Struijk via een strafworp de 17-26. Albatros had het slotaccoord en zo eindigde de wedstrijd in een klinkende 20-26 overwinning.

Avanti startte deze wedstrijd zonder de geblesseerde Mariska Zuidervaart. De blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Rust Roest was nog onvoldoende genezen om te kunnen trainen, laat staan te spelen. Kitty van der Ende was haar vervangster en Avanti kon deze lengte deze avond goed gebruiken tegen de lange dames van Albatros. Waar Avanti enigszins verrassend boven in de Overgangsklasse staat, staat Albatros verrassend onderin het klassement. De ploeg uit Zwijndrecht werd vorig jaar op het veld overtuigend kampioen in de eerste klasse en heeft de kwaliteiten in hun huis om meer te presteren dan ze nu doen. Avanti was dan ook op haar hoede.

Alhoewel het een uitwedstrijd was, leek het bij aanvang wel een thuiswedstrijd. Het Avanti-publiek zette de toon. Toen de thuisploeg wat al te lang in de kleedkamers bleef en Avanti al klaar stond in de hoek voor het voorstellen, nam het Avanti publiek de leiding. Eén voor één werden de spelers en speelsters al omgeroepen en begeleid met een geweldig gejuich. Ook de scheidsrechters werden alvast maar even voorgesteld. Toen Albatros eindelijk gearriveerd was kon de thuisspeaker het nog een keer overdoen.

Aanvankelijk nam Avanti nog de leiding in het scoreverloop (0-1, 1-2 en 2-3), maar gaf toen het initiatief uit handen. Albatros scoorde viermaal achter elkaar en boog een 2-3 achterstand om naar een 6-3 voorsprong. Voor coach Steven Mijnsbergen het signaal om met een time-out zijn manschappen weer in het gareel te krijgen. Ook deze wedstrijd kwam Avanti weer moeilijk op gang en was veelvuldige bijsturing van de kant nodig. Dé Post bracht van afstand het verschil terug naar twee en die marge bleef tot vier minuten voor de rust. Het tweede aanvalsvak bracht Avanti weer op gelijke hoogte. De weer zeer waardevolle David Post en Judith Molijn brachten de ruststand op 10-10.

Na de rust een ander Avanti binnen de lijnen en in zeven minuten tijd had de ploeg uit Pijnacker zijn eerste slag geslagen. Fenna Teunissen, Laura van Leersum, David Post en Ronald Struijk scoorden achter elkaar en Avanti stond met vier punten voor (10-14). En na de 11-15 werd de volgende tik uitgedeeld. Via Ronald Struijk 2x en Colin van der Zanden werd het 11-18. Inmiddels was het op de tribune wel volle bak omdat alle Albatros-jeugd na het kerstdiner het eerste kwam aanmoedigen, maar Avanti had zijn slag al geslagen. Aan de kant van Albatros werd nog veelvuldig gewisseld om de zaak weer aan de praat te krijgen, maar de achterstand was te groot. Avanti bracht het verschil aan het eind van de wedstrijd zelfs nog even op negen bij 17-26, waarna het slotaccoord voor Albatros was (20-26). In de laatste minuut viel Fenna Teunissen nog geblesseerd uit. Avanti heeft nu drie weken de tijd om te herstellen van de diverse blessures en kan tijdens de Kerstdagen genieten van de geweldige start in de overgangsklasse.

Coach Steven Mijnsbergen hield zijn ploeg voor dat als ze de wedstrijd tegen Albatros zouden winnen ze zichzelf een geweldig plezier deden omdat dan de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar (thuis tegen medekoploper Antilopen) een extra tintje zou krijgen. De doelstelling van Avanti dit jaar is handhaving in de overgangsklasse en de blauwwitten zijn een aardig eind op streek. Heerlijk onbevangen kan de wedstrijd tegen Antilopen dan ook gespeeld worden. Om nu al in de agenda te noteren: zaterdag 9 januari 19.30 uur Avanti 1 - Antilopen 1.

Doelplnten: Dé Post (6), David Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (3), Colin van der Zanden (3), Kitty van der Ende (2), Laura van Leersum en Judith Molijn.