20092010 Zaal 2009/11/21 Avanti - Tjoba 19-17
2009/11/21 Avanti - Tjoba 19-17
Judith Post
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum(1)

Avanti pakt ook in de tweede wedstrijd in de overgangsklasse de winst. Na een 10-8 voorsprong bij rust liep de ploeg van Steven Mijnsbergen in de tweede helft uit naar een zes doelpuntenmarge (15-9). Maar in de laatste twee minuten maakte Avanti het zichzelf nog bijna lastig, Tjoba kwam terug tot 18-16 maar aanvoerder Dé Post besliste met een door Fenna Teunissen verdiende strafworp de wedstrijd. Eindstand 19-17.

De invoering van de schotklok moet er toe leiden dat er meer geschoten wordt in een wedstrijd en dat er daardoor ook meer doelpunten vallen. In het eerste kwartier van de wedstrijd tussen Avanti en Tjoba was van meer doelpunten geen sprake. Na een kwartier waren er pas zes doelpunten gevallen, waarvan twee aan Avanti-zijde. Er stond veel druk op deze wedstrijd. Enerzijds omdat het voor Avanti de eerste wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen in de Overgangsklasse voor eigen publiek was, anderzijds omdat er bij Tjoba een aantal familieleden van Avantispelers lopen. En oom Dé Post en tante Judith Molijn verliezen niet graag van de neefjes Niels en Dix Westmaas en nichtje Carina Westmaas.

Zoals gezegd, Avanti begon onrustig aan de wedstrijd. De aanvallende rebound was niet voldoende en na één keer schieten was de bal al rap weg. Daarnaast was Avanti verdedigend niet scherp genoeg en liet zich nogal eens verrassen in de paalzone. Via een strafworp en een vrije bal trok Dé Post de stand weer gelijk (4-4). En na de 5-5 waren het Colin van de Zanden en Fenna Teunissen die Avanti de eerste twee puntenmarge brachten (7-5). Tot aan de rust (10-8) bleef de marge van twee gehandhaafd.

Qua scorend vermogen was Tjoba deze wedstrijd erg afhankelijk van Dix Westmaas. Hij zou uiteindelijk 10 doelpunten maken, waarvan 6 uit een strafworp. Tjoba had moeite met de verdedigende druk van Avanti en zou uiteindelijk maar 5 doelpunten van afstand maken. Van de overige 12 doelpunten kwamen er 8 uit een strafworp, 1 uit een doorloop en 3 uit balletjes onder de korf. Vooral de tweede aanval van Tjoba kon geen potten breken en zou in totaal maar 6 doelpunten maken.

Tjoba scoorde het eerste doelpunt na de rust (9-10), maar toen brak een sterke fase van Avanti aan. Een zuiver schietend Avanti, onder aanvoering van de weer gevaarlijke Fenna Teunissen, breidde de voorsprong uit naar 15-9. Bij Tjoba werd Niels Westmaas (terug van een blessure) in de ploeg gebracht om een extra impuls aan Tjoba's tweede aanvalsvak te geven. Tot vier minuten voor tijd bleef Avanti een veilige marge van vier doelpunten houden, maar te gehaast aanvallen en slordigheden in de verdediging leverden binnen 20 seconden twee doelpunten voor de Zeeuwen op (18-16). Dankzij een, door Fenna Teunissen verdiende, strafworp van Dé Post werd de wedstrijd definitief beslist. Eindstand 19-17.

Doelpunten: Fenna Teunissen (5), Dé Post (4), Judith Molijn (3), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2), Laura van Leersum en Mariska Zuidervaart.

Coach Steven Mijnsbergen was blij met de punten maar zeker nog niet tevreden met het vertoonde spel. Zowel aanvallend als verdedigend moeten in bepaalde fasen van de wedstrijd her en der nog de nodige punten op de i gezet gaan worden.