20192020 Zaal 2020/02/08 Nieuwerkerk -Avanti| Post Makelaardij 30-26
2020/02/08 Nieuwerkerk -Avanti| Post Makelaardij 30-26
Floor Munnik
Arie Vingerling
Angelo van der Hout
Jitte Janssen
57' Afstand Nieuwerkerk(30 - 26)
56' Afstand Nieuwerkerk(29 - 26)
55' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(28 - 26)
55' Afstand Nieuwerkerk(28 - 25)
54' Afstand (5e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(27 - 25)
54' Afstand Nieuwerkerk(27 - 24)
52' Strafworp (6e doelpunt)Tom Snaphaan(26 - 24)
51' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Angelo van der Hout
51' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(26 - 23)
51' Afstand Nieuwerkerk(26 - 22)
49' Afstand Nieuwerkerk(25 - 22)
48' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Arie Vingerling
48' Afstand (4e doelpunt)Floor Munnik(24 - 22)
44' Afstand Nieuwerkerk(24 - 21)
43' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Angelo van der Hout
42' Afstand Nieuwerkerk(23 - 21)
42' Afstand (4e doelpunt)Linda van der Zijden(22 - 21)
42' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Arie Vingerling
42' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(22 - 20)
40' Vrije Bal (3e doelpunt)Judith Goedendorp(22 - 19)
38' Tekst Arie Vingerling komt in het veld voor Angelo van der Hout
38' Strafworp Nieuwerkerk(22 - 18)
37' Tekst Tom Snaphaan komt in het veld voor Arie Vingerling
37' Afstand Nieuwerkerk(21 - 18)
36' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Tom Snaphaan
36' Korte kans (3e doelpunt)Floor Munnik(20 - 18)
35' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(20 - 17)
33' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(20 - 16)
32' Afstand Nieuwerkerk(20 - 15)
32' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(19 - 15)
30' Afstand Nieuwerkerk(19 - 14)
30' Afstand Nieuwerkerk(18 - 14)
29' Afstand Nieuwerkerk(17 - 14)
29' Afstand Nieuwerkerk(16 - 14)
28' Afstand Judith Goedendorp(15 - 14)
28' Afstand (3e doelpunt)Linda van der Zijden(15 - 13)
27' Strafworp (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(15 - 12)
23' Afstand Nieuwerkerk(14 - 11)
23' Afstand Nieuwerkerk(15 - 11)
22' Afstand (2e doelpunt)Linda van der Zijden(12 - 11)
22' Afstand Nieuwerkerk(13 - 11)
20' Strafworp Nieuwerkerk(12 - 10)
18' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(11 - 10)
18' Afstand Nieuwerkerk(11 - 9)
17' Doorloop Nieuwerkerk(10 - 9)
15' Strafworp (2e doelpunt)Tom Snaphaan(9 - 9)
13' Afstand Nieuwerkerk(9 - 8)
12' Afstand Nieuwerkerk(8 - 8)
12' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 8)
11' Afstand Floor Munnik(7 - 7)
11' Afstand Nieuwerkerk(7 - 6)
11' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(6 - 6)
9' Afstand Nieuwerkerk(6 - 5)
9' Afstand Arie Vingerling(5 - 5)
9' Afstand Linda van der Zijden(4 - 4)
9' Afstand Nieuwerkerk(5 - 4)
8' Afstand (2e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Merijn Sevenhuysen(4 - 3)
8' Vrije Bal Nieuwerkerk(4 - 2)
7' Afstand Nieuwerkerk(3 - 2)
4' Doorloop Nieuwerkerk(2 - 2)
4' Afstand Merijn Sevenhuysen(1 - 2)
1' Afstand Nieuwerkerk(1 - 1)
0' Strafworp Tom Snaphaan(0 - 1)

Van de Website van Nieuwerkerk:

ZWAARBEVOCHTEN ZEGE OP AVANTI (30-26) Datum: 08-02-2020 11:11 Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft ook haar vijfde wedstrijd van 2020 gewonnen. Na een 15-11 ruststand werd uiteindelijk met 30-26 afgerekend met Avanti uit Pijnacker. Met deze zege verstevigde Nieuwerkerk de tweede plek en de plek in de kruisfinale lonkt voor het team van coaches Leon Simons en Jan van Essen. Tegen Avanti ging het absoluut niet vanzelf. Het was een heerlijke wedstrijd die lang gelijk op ging. Uitblinker Jop Brouwer was er met vijf goals verantwoordelijk voor dat Nieuwerkerk met een goede voorsprong ging rusten. In de tweede helft bleef Avanti maar aanhaken. Topscoorder Niels Stuurstraat schoot belangrijke treffers binnen, maar het was ook de fantastische invalbeurt van Koen Collée die het verschil maakte. Via 28-26 eindigde Nieuwerkerk uiteindelijk op 30-26 en daarmee werd weer een grote stap gezet. Voorafgaand aan het duel tussen Nieuwerkerk en Avanti was de uitslag van HKC – KCC al bekend. KCC won met 22-32 in Hardinxveld en dat betekende dat Nieuwerkerk HKC op vijf punten achterstand kon zetten. Zoals aangekondigd, was de wedstrijd tegen de nummer 7 Avanti absoluut geen gemakkelijke opgave. Avanti moest het nog altijd doen zonder aanvoerder Jordi van Zuidam en routinier Nikki van Trigt. Op haar plek speelde het fantastische talent Floor Munnik. Avanti mag in zijn handjes knijpen met een dergelijk damestalent. Bij Nieuwerkerk begon aanvoerder Koen Collée op de bank. De Kleine Vink zat bomvol, maar de sfeer was helaas wat minder dan bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Fiks afgelopen week. Voor beide teams stond genoeg op het spel. Avanti strijdt tegen degradatie en Nieuwerkerk ruikt de kruisfinales. Via goals van Tom Snaphaan en Merijn Sevenhuysen pakte Avanti op 0-1 en 1-2 brutaal de voorsprong. Tussendoor schoot Dani Hoogendoorn de 1-1 binnen. Hoogendoorn is de laatste weken prima op schot. Avanti speelde de eerste helft veel met wegtrekkende mensen uit de korf en met name Merijn Sevenhuysen profiteerde hiervan met een paar mooie schoten. Bij Nieuwerkerk was Jop Brouwer enorm op dreef in de eerste helft. Na de 2-2 van Stuurstraat (fraaie doorloper) schoot Brouwer twee keer raak. Via schoten van Sevenhuysen en Linda v.d. Zijden stond Avanti al snel weer naast Nieuwerkerk. Het was een heerlijke wedstrijd. Voor Nieuwerkerk waren vooral de mannen erg op dreef. Op 5-4 schoot Brouwer alweer zijn derde bal binnen, maar Avanti bleef prima bij. Op 7-8 kwam Avanti zelfs op voorsprong na de eerste goal van Stefan Hogervorst. Bij Nieuwerkerk ging er genoeg mis. In de passing waren met name de dames van Nieuwerkerk wat slordig. Ook waren zij af en toe te geforceerd op zoek naar de goals, waardoor niet altijd de juiste kansen werden genomen. Soms verwacht je dat de spelers een wedstrijd wat “beter lezen”. Met Stuurstraat en Brouwer zo op schot, moet je soms niet te moeilijk doen. En na een goal van Avanti moet je soms die moeilijke bal even niet gooien. Het waren dan ook Stuurstraat en Brouwer die met mooie schoten de 8-8 en 9-8 scoorden voor Nieuwerkerk. Brouwer had er zo al vijf binnen het kwartier. Een mooi duel met Merijn Sevenhuysen. Na de 9-9 van Tom Snaphaan zette Laura v.d. Linden Nieuwerkerk van dichtbij op fraaie wijze op 10-9. Stuurstraat schoot daarna zijn vierde bal binnen en het was 11-9. Avanti bleef goed bij en zag Floor Munnik uitblinken. Ze liet zich niet afschrikken door een aantal bloks van Laura v.d. Linden en ging gewoon door. Knap van een dame uit de A1. Zij zette Avanti op 11-10. In de laatste fase van de eerste helft was Miriam Swart belangrijk voor Nieuwerkerk. Op 11-10 verdiende ze een strafworp op haar doorbraak, waarna Hoogendoorn Nieuwerkerk vanaf de stip op 12-10 kon zetten. De sterk spelende Linda v.d. Zijden schoot de laatste Avanti-treffer voor de rust binnen op 12-11. Daarna ladies-time voor Nieuwerkerk. De niet zo gelukkig spelende Babette Blok schoot de 13-11 binnen. En in de laatste minuten voor rust was het Miriam Swart met twee fraaie schoten voor de 14-11 en 15-11. Na een hele lastige eerste helft toch een mooi gaatje van vier doelpunten. Nieuwerkerk leek wat grip te krijgen op het aanvallende spel van Avanti. Die grip was het begin van de tweede helft alweer snel verdwenen. Niet voor de eerste keer begon Nieuwerkerk niet heel sterk aan een tweede helft. De eerste goal was een strafworp van Merijn Sevenhuysen en daarna schoten Linda v.d. Zijden en Judith Goedendorp raak voor Avanti. Binnen 5 minuten was het zo 15-14 en Nieuwerkerk had de korf nog niet gevonden in de tweede helft. Dat veranderde in de drie minuten die zouden volgen. Drie prachtige minuten van Nieuwerkerk. Schot Jop Brouwer, 16-14. Schot Stuurstraat 17-14. Korte kans Laura v.d. Linden 18-14 en Jop Brouwer met de 19-14 van afstand (zijn zevende goal alweer). Helaas in de laatste 20 minuten geen goals meer van Brouwer. Maar wel een gaatje van vijf doelpunten voor Nieuwerkerk. Het siert Avanti dat de ploeg de handdoek niet in de ring gooide. Na de 20-18 van Floor Munnik was Avanti vijf minuten later weer helemaal terug in de wedstrijd. Op die stand begon ook het wisselen. Niet veel verschillende wissels. Bij Avanti kwam Angelo v.d. Hout in de verdediging steeds voor Arie Vingerling. Bij Nieuwerkerk een belangrijke wissel. Koen Collée kwam voor Mats Rodenburg, die tegen Vingerling niet lekker uit de verf kwam. Collée had een fenomenale invalbeurt. Zijn eerste schot betekende 21-18 en met zijn volgende actie verdiende hij een strafworp, die werd benut door Niels Stuurstraat: 22-18. Twee minuten later was het alweer 22-20 door goals van Goedendorp en Snaphaan. Weer een minuut later schoot Linda v.d. Zijden ook de 22-21 binnen. Avanti was helemaal terug in de wedstrijd. Maar Collée was niet te stoppen en met zijn volgende schot was het alweer raak, 23-21. Ook de volgende invalster was erg belangrijk. Niet voor de eerste keer schoot Lotte Dingjan na haar invalbeurt direct raak. Dit keer betekende het de 24-21. De spanning was om te snijden. Avanti speelde ook gewoon goed in deze fase. Via Floor Munnik werd het 24-22. Maar tegen het duo Stuurstraat/Collée was Avanti niet opgewassen in de slotfase. Schoten van Stuurstraat en van Collée betekende 26-22. Was het dan eindelijk beslist? Nee hoor, een minuut later had Snaphaan de korf alweer twee keer gevonden en was het alweer 26-24. Maar daar was wederom Collée, met alweer zijn vierde schot als invaller. Op 27-25 bracht Sevenhuysen de spanning weer terug. Een heerlijk schot van Dani Hoogendoorn betekende 28-25 en na de 28-26 van Judith Goedendorp schoot topscoorder Stuurstraat de wedstrijd in het slot. Lange aanvallen waarin de juiste keuzes werden gemaakt, stelden Stuurstraat in staat om nog de 29-26 en 30-26 binnen te schieten. Stuurstaat eindigde hiermee op 9 treffers en zag zijn team een hele belangrijke zege boeken. Nieuwerkerk staat na 11 duels op 18 punten. Koploper KCC heeft er 19. TOP heeft 14 punten en HKC 13. Dat betekent dat Nieuwerkerk de kruisfinales kan ruiken inmiddels. Volgende week speelt de blauw/zwarte formatie om 20:00u de uitwedstrijd bij AW/DTV in Amsterdam. Zij verloren zaterdag van Fiks en zijn nog niet veilig. TOP won zoals verwacht thuis van Rohda. Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9(1), Jop Brouwer 7, Koen Collée 4, Dani Hoogendoorn 3(1), Laura v.d. Linden 3, Miriam Swart 2, Babette Blok 1 en Lotte Dingjan 1 Doelpunten Avanti: Tom Snaphaan 6(2), Merijn Sevenhuysen 5(1), Floor Munnik 4, Judith Goedendorp 4, Linda v.d. Zijden 4, Stefan Hogervorst 2 en Arie Vingerling 1