20092010 Zaal 2009/11/28 Avanti - SDO 19-15
Laura van Leersum
Fenna van Leeuwen
David Post
Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Dé Post(6)
Ronald Struijk(6)
Colin vd Zanden(2)
Judith Post(2)
Laura van Leersum(2)
Fenna van Leeuwen(1)

Avanti heeft ook de derde wedstrijd in de overgangsklasse gewonnen. Na een uiterst zwak begin (0-4) wist Avanti in de eerste helft nog de rollen om te draaien en met een 9-7 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft liep de ploeg van Steven Mijnsbergen uit naar een 14-8 voorsprong. Avanti maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk door SDO tot 16-14 te laten terug komen. Dankzij het zuivere schot van Ronald Struijk kwam de zege niet meer in gevaar. Eindstand 19-15.

De wedstrijd tegen SDO was van cruciaal belang voor de ploeg van Steven Mijnsbergen. De doelstelling is handhaving in de overgangsklasse en dan is het zaak om punten te halen tegen ploegen die onderin gaan draaien. SDO had tot nu toe twee wedstrijden verloren. Winst op SDO betekent dat je dan direct een groot gat van zes punten slaat en verlies betekent dat je ze op twee punten laat komen. Op het veld had Avanti zeer ruim gewonnen van SDO na een zeer moeizame eerste helft.

Ook nu was het begin van de wedstrijd allesbehalve geweldig. Avanti verzorgde de aanvalsopzet onvoldoende waardoor er weinig schotkansen per aanval waren. En als er geschoten werd was de afvallende bal voor SDO. De ploeg uit Kamerik kwam op een 0-4 voorsprong en Avanti zat niet in de wedstrijd. Na 9 minuten vroeg coach Steven Mijnsbergen al een time out aan op zijn ploeg weer in het gareel te krijgen. Dit lukte prima want binnen twee minuten was Avanti via doelpunten van Dé Post en Fenna Teunissen weer terug in de wedstrijd (2-4). De marge bleef twee tot aan de 4-6 maar toen was het Ronald Struijk die met twee prima schoten zijn ploeg weer naast SDO bracht (6-6). En de eerste aanval pakte dit goed op en Laura van Leersum en Dé Post verzorgden de eerste voorsprong voor Avanti. De ploegen zochten met een 9-7 stand de kleedkamers op.

Na de rust was het Avanti dat als eerste scoorde (10-7 via Dé Post)  en na de 10-8 sloeg de ploeg uit Pijnacker het beslissende gaatje. Vier doelpunten op een rij in tien minuten resulteerden in een 14-8 voorsprong. In plaats van door te pakken viel Avanti weer helemaal terug en werd er ruim tien minuten niet meer gescoord. SDO kwam dichterbij tot 14-11. Er was deze wedstrijd heel veel coaching van Steven Mijnsbergen nodig om aan de goede kant van de score te blijven. Avanti kent de spelpatronen van SDO en weet hoe dit bespeeld moet worden, maar pakte dat deze wedstrijd onvoldoende op. Bij vlagen werd dit in de tweede helft wel gedaan en dan zag je ook dat SDO niet binnen de 25 seconden tot een schot op de korf kwam. Avanti liep uit naar 16-11, maar liet het weer onnodig spannend worden door SDO terug te laten komen tot 16-14. Dankzij Ronald Struijk ging de wedstrijd op slot en behaalde Avanti de derde overwinning op rij. Eindstand 19-15.

Een niet geweldig spelend Avanti haalt toch weer de punten en dat is in deze fase van de competitie het belangrijkste wat telt. Zes punten uit drie wedstrijden is een prima start in de overgangsklasse

Volgende week komt Vriendenschaar uit Hardinxveld op bezoek en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om ervoor te zorgen dat er punten in Pijnacker blijven.

Doelpunten: Dé Post (6), Ronald Struijk (6), Laura van Leersum (2), Judith Molijn (2), Colin van der Zanden (2) en Fenna Teunissen.