20092010 Zaal 2010/01/23 Tjoba -Avanti 21-16
2010/01/23 Tjoba -Avanti 21-16
Mariska Zuidervaart
Koen Ruigrok
Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Koen Ruigrok
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
Koen Ruigrok(1)

Zaterdag 23 januari werd in Goes de wedstrijd Tjoba tegen Avanti gespeeld. Avanti speelde met Kitty van der Ende op de plaats van de geblesseerde Laura van Leersum. Avanti heeft in de eerste helft best veel kansen gehad maar had geen geluk in de afronding. Het spel is dan redelijk maar kan beter. De hoop was dan ook dat na de rust de ballen er wel in zouden gaan vallen maar het spel was bij Avanti niet best in de tweede helft. En zo liep Avanti tegen een terechte nederlaag aan en staat het in 2010 nog steeds met lege handen. Na een opzienbarende start in de Overgangsklasse zit Avanti nu even in een mindere fase.

Doelpunten: Dé Post (4), David Post (3), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Koen Ruijgrok, Fenna Teunissen en Mariska Zuidervaart.

Op de Tjoba site is al een verslag verschenen van deze wedstrijd:

In een wederom goed gevuld Sportpunt Zeeland heeft Tjoba 1 vanavond ook Avanti 1 weten te verslaan. In een sportief en spannend duel werd de ploeg uit Pijnacker met 21-16 terug gestuurd naar Zuid Holland.Avanti was vooraf nog duidelijk in de race voor het kampioenschap samen  met  de koploper Antilopen maar zal nu een stapje terug moeten doen.
Tjoba begon overtuigend aan de wedstrijd en stond vlot met met 2-0 voor. Avanti gaf echter gedurende de gehele wedstrijd aan over de nodige veerkracht te beschikken en gaf zich niet zomaar gewonnen. Om en om wisselende scorende ploegen gaven Avanti zelfs een een kleine voorsprong op de helft van de eerste helft. Mede door de sterk verbaal aanwezig Tjoba aanhang en de DHK kern (de harde kern supporters) en de goede rebounds an de Tjoba heren kon de ploeg lange aanvallen opzetten. (Nou ja, wat is lang als je binnen 25 seconden de mand moet raken...) De Tjoba schutters (zowel de dames als de heren) hadden het vizier vanavond duidelijk scherp afgesteld en zodoende konden we met een kleine voorsprong gaan rusten (10-8).

In de rust stelden beide (top)coaches de puntjes op de I. Coach Mijnsbergen (ex PKC) zal ongetwijfeld de zaken wat hebben hebben bijgesteld, echter onze topper Chis van Put had ook zijn huiswerk gedaan en zo ontspon zich een spannende en doelpuntrijke wedstrijd. De ruim 300 aanwezigen zullen ongetwijfeld op het puntje van de stoel hebben gezeten. Avanti kwam terug tot 10-10 waarna Tjoba nogmaals gas gaf en de gasten wederom in de achtervolging dwong. De tijd begon te dringen en Avanti begon meer fouten te maken in het aanvalsvak en verkeerde keuzes te maken maar werd daartoe ook gedwongen door de perfecte verdediging van de Tjobanezen.

Tjoba ging echter steeds beter spelen en het gaatje werd groter.Uiteindelijk finishten de ploegen met een ruime zege voor de Tjoba (21-16) een perfecte team prestatie. Rest ons nog te vermelden dat ook de arbitrage vanavond prima verzorgd was . Scheidsrechter Visser en zijn assistent hadden de zaakjes prima voor elkaar. Kortom een avondje topkorfbal in het Sportpunt Zeeland.

Voor de foto's van deze wedstrijd gemaakt door Rien Piekaar van Tjoba klik hier.

GKV - SDO(K)  29-23
Antilopen - Rust Roest 23-19
Albatros - Vriendenschaar  18-20