20082009 Zaal 2009/01/31 Ondo -Avanti 17-16
2009/01/31 Ondo -Avanti 17-16
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Laura van Leersum
Dé Post(5)
Ronald Struijk(3)
Fenna van Leeuwen(3)
Mariska Zuidervaart(3)
Colin vd Zanden(1)
Laura van Leersum(1)

In een zeer volle Westlandhal heeft Avanti zijn meerdere moeten erkennen in ONDO. Het was één van de mindere wedstrijden van het seizoen van de Pijnackernaren en net op het moment dat er niet verzaakt kon worden. Het normaal gesproken sterke wapen van het afstandsschot liet het deze dag afweten en de doelpunten kwamen vooral uit strafworpen en vrije ballen. ONDO had sneller in de wedstrijd het aanvalsspel op orde en kwam veel gemakkelijker tot doelpunten van afstand.

Fysieke duels

De wedstrijd kende een zeer fysieke start. Beide ploegen schuwden de duels niet en gingen er vol in. Het gevolg was dat de scheidsrechter in de beginfase veelvuldig moest optreden door de bal op de stip te leggen. Het was voor ONDO de laatste kans om nog een rol van betekenis te kunnen spelen om het kampioenschap en deze kans grepen ze met beide handen. Toch was het Avanti dat als eerste de score opende uit een strafworp van Dé Post. Na de 1-1 (ook uit een strafworp) pakte Avanti de eerste twee puntenmarge door doelpunten van Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart.  Na de 2-3 werd het 2-4 (wederom een strafworp van Dé Post). Binnen vijf minuten waren de rollen echter weer omgedraaid: ONDO scoorde viermaal achter elkaar en pakte een 6-4 voorsprong. Pas vlak voor rust kon Avanti langszij komen (9-9), maar in de allerlaatste minuut scoorde ONDO toch nog 10-9. Van de 9 Avanti-doelpunten waren er maar drie van afstand gescoord.

Na de rust was het ONDO die direct weer het initiatief nam. Zij hadden deze wedstrijd een aantal spelers in de gelederen die zeer goed op schot waren. Avanti kreeg ook vele kansen om tot schot te komen, maar de zuiverheid ontbrak volledig. Gevolg was dat ONDO de twee puntenvoorsprong tot vlak voor tijd wist vast te houden. Even gloorde er nog hoop toen Fenna Teunissen vier minuten voor tijd de 17-16 scoorde, maar ONDO wist de wedstrijd goed uit te spelen. Eindstand 17-16.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), Laura van Leersum en Colin van der Zanden.