20072008 Veld 2008/06/07 Avanti - Tempo 15-19
2008/06/07 Avanti - Tempo 15-19
Laurens Post
30' Niet bekend Laurens Post
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Ronald Struijk(4)
Laurens Post(4)
David Post(2)
Dé Post(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Kitty vd Ende(1)

Een gehavend Avanti (twee heren geblesseerd en één dame geschorst) speelde een prima wedstrijd aan het slot van de competitie. Het heeft kampioenskandidaat Tempo het vuur na aan de schenen gelegd, maar moest helaas de punten aan de ploeg uit Alphen laten. Eindstand 15-19.

Laurens

Het werd een wedstrijd waarin van alles gebeurde. Zeker de eerste minuten zaten vol emotie. Al vrij snel twee blessure-onderbrekingen voor een heer van Tempo en voor Fenna Teunissen die in haar ogen was geraakt bij het doorslaan. Niet snel daarna werd coach Steven Mijnsbergen met tweemaal geel van het veld gestuurd vanwege commentaar op de leiding. Het was deze middag namelijk inderdaad een enorme uitdaging om geen kritiek te hebben op de manier van fluiten. Het belette Avanti om in de eerste helft niet nog verder afstand te nemen. Avanti was aanvankelijk de leidende partij. De eerste aanval pakte de eerste twee puntenmarge via Fenna Teunissen en Laurens Post. Deze marge werd vastgehouden tot aan de 5-3 en na de 6-3 door wederom Laurens Post kreeg Avanti een volledig onterechte strafworp (David Post had de bal al seconden eerder vast, maar werd toch beticht van uit handen nemen) tegen en dat bracht de stand op 6-4. Tot vlak voor rust bleef de marge twee in het voordeel van Avanti, maar toen sloeg Tempo toe en via drie doelpunten achter elkaar pakte het de eerste voorsprong. Ruststand 8-9.

Na de rust was het Laurens Post (die al een bijna volledige wedstrijd in het tweede had gespeeld) die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Nadat Tempo weer was uitgelopen naar 9-11 en 10-12 dichtte Ronald Struijk en David Post weer het gat (12-12). En na de 12-13 en de 13-13 van Kitty van der Ende nam Tempo weer een tussensprint en via wederom een serie van drie doelpunten nam het een 13-16 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de wedstrijd eindigde in een 15-19 overwinning voor Tempo.

De wedstrijd ONDO(G)-SDO was toen nog bezig en de Tempo-selectie werd via een mobiele telefoon op de hoogte gehouden. Staande bij de dug-out was de spanning te snijden en ging het scoreverloop van 10-9 voor ONDO naar 11-11 en 12-12. Eindstand 12-12 en nu volgt er een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tussen ONDO en Tempo.

Doelpunten: Laurens Post (4), Ronald Struijk (4), David Post (2), Dé Post (2), Fenna Teunissen (2) en Kitty van der Ende.