20102011 Zaal 2011/02/12 BEP -Avanti 19-18
Maaike Hazenkamp
Colin vd Zanden
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
35' Doorloop BEP(11 - 12)
33' Afstand Ronald Struijk(10 - 12)
32' Niet bekend BEP(10 - 11)
32' Afstand Dé Post(9 - 11)
30' Afstand Dé Post(9 - 10)
27' Afstand BEP(9 - 9)
26' Afstand Kitty vd Ende(8 - 9)
22' Strafworp BEP(8 - 8)
22' Afstand Dé Post(7 - 8)
21' Afstand BEP(7 - 7)
21' Korte kans Kitty vd Ende(6 - 7)
19' Afstand Dé Post(6 - 6)
17' Niet bekend BEP(6 - 5)
15' Korte kans David Post(5 - 5)
13' Korte kans David Post(5 - 4)
13' Niet bekend BEP(5 - 3)
12' Doorloop BEP(4 - 3)
12' Korte kans Ronald Struijk(3 - 3)
11' Niet bekend BEP(3 - 2)
10' Strafworp Dé Post(2 - 2)
10' Strafworp Dé Post(2 - 1)
9' Niet bekend BEP(2 - 0)
8' Niet bekend BEP(1 - 0)
70' Vrije Bal BEP(19 - 18)
67' Strafworp BEP(18 - 18)
64' Afstand Dé Post(17 - 18)
62' Afstand BEP(17 - 17)
60' Afstand BEP(16 - 17)
58' Niet bekend BEP(15 - 17)
57' Afstand BEP(14 - 17)
53' Doorloop Ronald Struijk(13 - 17)
52' Strafworp BEP(13 - 16)
51' Afstand Dé Post(12 - 16)
50' Doorloop Dé Post(12 - 15)
49' Afstand BEP(12 - 14)
49' Afstand Ronald Struijk(11 - 14)
45' Afstand Dé Post(11 - 13)
Dé Post(10)
Ronald Struijk(4)
David Post(2)
Kitty vd Ende(2)

Wat een teleurstelling. Een niet goed maar wel zeer effectief spelend Avanti doet 45 minuten wat ze moet doen. Vanaf een kwartier voor tijd echter worden de opdrachten niet goed meer uitgevoerd. Een 17-13 voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gesteund door een uitzinninge menigte is het wederom Koen van Eijk die in de slotseconden de winnende 19-18 scoort.

De beginfase van de wedstrijd gaat gelijk op. Twee strafworden van Dé door zeer zware overtredingen op Colin door Rick van den Bosch. Waarbij Rick zich gelukkig mag prijzen dat hij geen gele kaart krijgt. Later zal blijken waarom. De 5-5 van David is een plaatje, gescoord uit oplossen.

De ploegen blijven gelijk opgaan en met name Iris heeft het moeilijk met haar tegenstandster in de verdediging. Het spel gaat op en neer en Dé blijft rustig doorscoren omdat zijn tegenstander hem behoorlijk veel ruimte voor het schot geeft. Na twee mooie onderscheppingen in de verdediging zijn het Ronald en Dé die de 11-12 voorsprong bij rust op het scorebord brengen. Het laatste schot van Ronald draait in de laatste seconde nog uit de korf.

De tweede helft begint stroef voor beide ploegen. Pas na 5 minuten is het een aangeslagen Dé die de 11-13 aantekend. Hij kan gelukkig gewoon doorspelen. Bep heeft het moelijk en komt nauwelijk nog tot en fatsoenlijk schot. Veel ballen worden, met name door David, in de verdediging onderschept.

Avanti blijft rustig hetzelfde spelletje spelen en stoomt door naar een 13-17 voorsprong. De doorlopen van Dé en Ronald zijn juweeltjes en zeker de twee mooiste doelpunten van de wedstrijd. Colin blijft weergaloos onder de paal  en cijfert zich volledig weg voor het team.

Maar vanaf een kwartier voor tijd gaat het mis. Twee nieuwe heren voor Bep en Avanti gaat ineens andere keuzes maken. Onduidelijk is waarom. Het gaat drie kwartier goed, waarom dan niet het laatste kwartier op dezelfde wijze doorgespeeld. We zullen het nooit weten, maar Bep komt gesteund door het luidruchtige publiek terug tot 17-17 waarna Dé met zijn 10e Avanti nog wat hoop geeft. Een strafworp en een vrije bal van Koen van Eijk doen ons weer de das om. Dat de volledig door Colin uit de wedstrijd gepeelde Rick van den Bosch nog geel krijgt doet niet veel meer ter zake.

Doelpunten: Dé Post (10), Ronald Struijk (4), Kitty van der Ende (2), David Post (2)