20112012 Veld 2012/05/19 Tilburg -Avanti 15-16
2012/05/19 Tilburg -Avanti 15-16
Babette Heyblom
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Vrije Bal Dé Post
30' Doorloop Babette Heyblom
30' Afstand Babette Heyblom
30' Korte kans Babette Heyblom
30' Afstand Ronald Struijk
30' Afstand Stefan Hogervorst
Dé Post(4)
Fenna van Leeuwen(4)
Babette Heyblom(3)
Maaike Hazenkamp(2)
Stefan Hogervorst(2)
Ronald Struijk(1)

Avanti behaalde letterlijk en figuurlijk een benauwde 15-16 overwinning in Tilburg en blijft daarmee ongeslagen in de Overgangsklasse B. Volgende week is de afsluitende wedstrijd thuis tegen Ready uit Den Haag.

kitty

Als Tilburg ooit de kans had gehad om te winnen van Avanti dan was het deze zaterdag geweest. Concentratie is een o zo belangrijk aspect in de sport en Avanti was de week na het glorieus binnenhalen van het kampioenschap niet bij de les.Tilburg is nog volop in degradatiezorgen en heeft de punten nog zeer hard nodig.

fenna

Avanti stond na zes minuten met 2-0 achter en het werd ook nog 4-1 alvorens de doelpunten wel gingen vallen. In de eerste aanval miste Avanti in de beginfase de aanvallende rebound, waardoor na één schot de bal alweer weg was. Bij de tweede aanval zagen we een heel ander spelbeeld. Voldoende rebound en iedereeen kwam enorm gemakkelijk vrij voor een schot. Helaas stond deze middag het vizier niet bij iedereen op scherp en het is goed dat het schotpercentage niet gemeten werd want dat zou niet echt hoog geweest zijn.

stefan

Via Maaike Hazenkamp, Dé Post en de eerste helft wel trefzekere Fenna Teunissen werd het halverwege de eerste helft weer gelijk (4-4). Tot aan de rust bleef de score gelijk opgaan en de ploegen zochten bij 7-7 de kleedkamers op.

Na de rust nam Avanti binnen zeven minuten ruim afstand van Tilburg en via Maaike Hazenkamp, Babette Heijblom, Fenna Teunissen en Stefan Hogervorst werd het 8-12. Dit was het moment om definitief afstand te nemen van de Brabanders, maar ongeconcentreerd verdedigen bracht Tilburg toch weer op twee doelpunten (10-12). Via Stefan Hogervorst en Dé Post werd het 10-14 en kon het verschil op 4 gehouden worden tot 8 minuten voor tijd (12-16). Een bizarre slotfase brak aan en Tilburg kwam zelfs tot op één doelpunt (15-16). Maar gelukkig voor Avanti floot de scheidsrechter net op tijd af. Eindstand 15-16.

babette

Avanti ontsnapte dus aan een blamage en het zal aan deze wedstrijd terugdenken met de woorden: concentratie, concentratie, concentratie. Volgende week de kans om het seizoen in stijl af te sluiten voor eigen publiek. De laatste wedstrijd van aanvoerder Dé Post in de hoofdmacht en de ploeg is het aan zichzelf en Dé verplicht om er een mooi slotaccoord te geven aan een fantastisch seizoen.

Doelpunten: Dé Post (4), Fenna Teunissen (4), Babette Heijblom (3), Maaike Hazenkamp (2), Stefan Hogervorst (2) en Ronald Struijk.