20122013 Veld 2012/09/01 Avanti - SKF 13-14
Maaike Hazenkamp
Ronald Struijk
Kitty vd Ende
Babette Heyblom
67' Strafworp SKF(13 - 14)
66' Strafworp SKF(13 - 13)
64' Doorloop SKF(13 - 12)
63' Afstand SKF(13 - 11)
61' Doorloop SKF(13 - 10)
60' Afstand Maaike Hazenkamp(13 - 9)
54' Strafworp Stefan Hogervorst(12 - 9)
53' Strafworp SKF(11 - 9)
52' Strafworp Daan Westmaas(11 - 8)
50' Strafworp Stefan Hogervorst(10 - 8)
41' Strafworp Stefan Hogervorst(9 - 8)
41' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 8)
40' Afstand SKF(7 - 8)
39' Afstand SKF(7 - 7)
38' Afstand SKF(7 - 6)
37' Afstand David Post(7 - 5)
36' Korte kans SKF(6 - 5)
34' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 4)
32' Korte kans Arie Vingerling(5 - 4)
27' Afstand Daan Westmaas(4 - 4)
24' Vrije Bal SKF(3 - 4)
20' Korte kans Arie Vingerling(3 - 3)
11' Niet bekend SKF(2 - 3)
10' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 2)
9' Vrije Bal SKF(1 - 2)
8' Doorloop Arie Vingerling(1 - 1)
6' Afstand SKF(0 - 1)
Stefan Hogervorst(4)
Arie Vingerling(3)
Fenna van Leeuwen(2)
Daan Westmaas(2)
David Post(1)
Maaike Hazenkamp(1)

Avanti is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen bij het debuut in de Hoofdklasse. SKF wist in de laatste minuten een 13-9 achterstand toch nog om te buigen naar een 13-14 eindstand.  Avanti speelde een sterke wedstrijd echter kon net niet genoeg rust bewaren bij de 13-9 voorsprong waardoor SKF toch twee punten richting Veenendaal  kan meenemen.

Op de verjaardag van David Post begint Avanti onder een heerlijk zonnetje aan de klus in de Hoofdklasse.  Nog wat onwennig in het begin , maar dat geldt  ook voor  SKF.  Met Arie Vingerling en Daan Westmaas in de basis worden er echter veel kansen gecreëerd, maar de afwerking laat nog te wensen over. Omdat ook  SKF de korf niet eenvoudig weet te vinden blijven de doelpunten in de eerste helft duur.

Na 20 minuten is de stand pas 3-3, en het is Arie die twee prachtige scores aantekent. Fenna zorgt van afstand voor de 3e. Ook wordt in deze fase Arie nog een strafworp onthouden. Later in de wedstrijd zal de scheidsrechter echter nog kwistig met strafworpen gaan strooien.

Door een onnodig weggegeven vrije bal , waar Sietske van de Sande wel raad mee weet,  wordt het nog 3-4. Maar het is toch Avanti die met een 6-4 voorsprong naar de kleedkamer gaat na doelpunten van Daan, Arie ( zijn 3e al ) en Stefan met  door hem zelf verdiende strafworp.

Een flitsend begin van de 2e helft.  Na 6 minuten staat er al 8-8 op het scorebord en is de voorsprong van twee doelpunten weer verdwenen. Een sterke fase van Avanti dan weer en  na 25 minuten wordt zelfs een 13-9 voorsprong genomen.  Van de 5 scores komen er 4 uit een strafworp, welke overigens allemaal feilloos benut worden.  Ronald is inmiddels in het veld gekomen voor Arie en Stefan krijgt nog een vage gele kaart voor het wat enthousiast proberen binnen te houden bal waarbij hij een dame van SKF raakt.

Er zijn nog 10 minuten te spelen en we gaan er allemaal eens goed voor zitten. Maar de ervaring van SKF blijkt toch te groot.  De last van de 13-9 voorsprong is Avanti te groot en de bal wordt door onrustig spel te snel in de aanval verspeeld. SKF sluipt dichterbij en Avanti komt niet tot scoren. Drie minuten voor tijd tekent SKF middels een strafworp 13-14 aan en het is gedaan.

Volgende week bij KCC een nieuwe kans op de eerste punten in de Hoofdklasse.