20122013 Veld 2012/09/08 KCC -Avanti 19-14
2012/09/08 KCC -Avanti 19-14
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Manon Ballings
David Post(5)
Stefan Hogervorst(4)
Daan Westmaas(2)
Maaike Hazenkamp(1)
Kitty vd Ende(1)
Manon Ballings(1)

KCC wordt gezien als één van de kampioenskandidaten en niet direct een tegenstander waar Avanti de punten tegen moet gaan halen. Een veel effectiever schietend KCC legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Een zeer zuiver schietende Stefan Dekkers was met zes doelpunten in de eerste helft zeer bepalend voor de 12-8 voorsprong van KCC met de rust. Na de rust had hij bijna al zijn kruit verschoten en kwam Avanti beter in de wedstrijd. Maar dichter dan drie doelpunten verschil kwam Avanti niet en zo won KCC eenvoudig met 19-14.

daan

KCC haalde deze middag veel meer rendement uit de gecreeerde kansen. Vooral in de eerste helft werden de kansen door de ploeg uit Capelle zeer goed afgemaakt. De uit de A-junioren overgekomen Stefan Dekkers van KCC was goed op dreef. Daartegen over stond een tweede aanval van Avanti die aanvankelijk moeite had om tot scoren te komen. En zo kon KCC na de 1-1 uitlopen naar 3-1 en na de 4-2 werd het gat naar vier doelpunten verschil geslagen (6-2). Via Kitty van der Ende en Daan Westmaas kwam Avanti terug tot 7-5, maar de Capelse trein denderde voort en dat resulteerde in een 12-8 ruststand.

arie

In de tweede helft speelde Babette Heijblom op de plek van Kitty van der Ende. Alhoewel Avanti beter in het spel kwam, kwam de ploeg van Steven Mijnsbergen niet naderbij. Via 16-10 en 17-11, kwam Avanti nog terug tot 17-14 maar KCC speelde de wedstrijd uit naar 19-14. Avanti heeft nog teveel kansen nodig om tot doelpunten te komen en de puntspelers misten deze middag scherpte in de afronding. Eindstand 19-14.

manon

Doelpunten: David Post (5), Stefan Hogervorst (4), Daan Westmaas (2), Manon Ballings, Kitty van der Ende en Maaike Hazenkamp.