20222023 Zaal 2023/02/11 Avanti - ODIK 23-17
Tom Snaphaan
Merel Knetemann
Ruben Louwerse
Floor Munnik
50' Strafworp (2e doelpunt)Merel Knetemann(23 - 17)
50' Korte kans (4e doelpunt)Tim van Dorp(22 - 17)
49' Korte kans Ruben Louwerse(21 - 17)
47' Vrije Bal ODIK(20 - 17)
45' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(20 - 16)
45' Afstand ODIK(19 - 16)
45' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(19 - 15)
43' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Stefan Hogervorst
40' Afstand ODIK(18 - 15)
38' Afstand ODIK(18 - 14)
36' Afstand ODIK(18 - 13)
35' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(18 - 12)
35' Afstand ODIK(17 - 12)
34' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(17 - 11)
32' Afstand ODIK(16 - 11)
30' Korte kans ODIK(16 - 10)
29' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 9)
28' Afstand ODIK(15 - 9)
21' Afstand ODIK(15 - 8)
21' Afstand Floor Munnik(15 - 7)
20' Doorloop ODIK(14 - 7)
16' Korte kans (2e doelpunt)Nikki van Trigt(14 - 6)
15' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 6)
14' Vrije Bal ODIK(12 - 6)
12' Vrije Bal ODIK(12 - 5)
12' Korte kans Merel Knetemann(12 - 4)
11' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 4)
10' Afstand Tom Snaphaan(10 - 4)
10' Afstand ODIK(9 - 4)
9' Korte kans (3e doelpunt)Tim van Dorp(9 - 3)
9' Afstand ODIK(8 - 3)
9' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(8 - 2)
8' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(7 - 2)
7' Afstand (2e doelpunt)Tim van Dorp(6 - 2)
6' Korte kans Tim van Dorp(5 - 2)
6' Vrije Bal Judith Goedendorp(4 - 2)
5' Vrije Bal ODIK(3 - 2)
5' Afstand Nikki van Trigt(3 - 1)
2' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 1)
2' Afstand ODIK(1 - 1)
2' Strafworp Stefan Hogervorst(1 - 0)
Floor Munnik(1)

Avanti | Post Makelaardij heeft ook de negende krachtmeting van het zaalseizoen in winst omgezet. Tegen ODIK | Jansen van de Grift Klimaattechniek (het was een lange avond voor speaker Edward) speelde de thuisploeg vóór de pauze een solide wedstrijd. Met een ruststand van 15-8 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar ODIK knokte zich in de tweede helft terug in de partij. Het team van Henk-Jan Post en Mena Kuhuwael was op tijd bij de les en sloeg de aanval af met een opleving in de slotfase. Eindstand: 22-17 (al telden wij toch écht 23 Avanti-goals).

Met Floor, Judith, Stefan en Tom in de eerste aanval en Jordi, Merel, Nikki en Tim als eerste verdedigingsvak bouwde de koploper in de Hoofdklasse B gestaag aan een voorsprong. Die bereikte halverwege de eerste helft een maximale marge van 8 doelpunten (12-4). Avanti steunde daarbij op een behoorlijk reboundoverwicht en de Barnevelders hadden daardoor moeite om tot meer dan één schot per aanval te komen (74 om 51 pogingen in de eerste helft).

Na een time-out van ODIK ging het wat meer gelijk op. Milko van Golberdinge hield zijn ploeg enigszins in de wedstrijd met een aantal zuivere vrije ballen. De thuisploeg bleef over verschillende schijven trefzeker: de acht basisspelers pikten allemaal minimaal één goal mee in de eerste helft. Uiteindelijk zochten de teams bij een stand van 15-8 de kleedkamers op.

Belangrijke invalbeurt weer voor Ruben Louwerse. Veel rebound en ook de 21-17 onder de korf scoren
Dit bleek genoeg marge om, ondanks een mindere tweede helft, niet écht in de problemen te komen. Bij de thuisploeg leek het heilige vuur na rust wat gedoofd. Het spel werd slordiger, en ODIK rook een kans om zich terug te knokken in de wedstrijd. De Barnevelders begonnen meer rebounds te pakken en kwamen zo steeds vaker tot meerdere pogingen per aanval. Dat kwam met name het schot van Cees Snoei ten goede (4 afstandstreffers in de tweede helft).

In deze mindere fase van Avanti hielden Tom en Nikki de tegenstander op afstand met verschillende doelpunten. Dichterbij dan een verschil van 3 goals (de laatste keer bij 20-17, met nog een minuut of 5 te gaan) wisten de gasten uiteindelijk niet te komen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de Pijnackerse formatie weer grip op de wedstrijd. Het lijkt alsof de ploeg dit zaalseizoen precies aanvoelt wanneer er een tandje bij moet om niet in de problemen te komen. Dankzij de steun van het thuispubliek (en wederom een goede invalbeurt van Ruben Louwerse) werden er 'gewoon weer' 2 belangrijke punten binnengesleept.

Het was tevens de elfde overwinning op rij (veldwedstrijden meegerekend), wat betekent dat Avanti volgende week de recordreeks van 12 winstpartijen uit het seizoen 2014-2015 kan evenaren. Tegen naaste belager GKV zal het daar wel twee goede helften voor nodig hebben. Bij winst in Gorinchem kan het vlaggenschip een reuzenstap zetten in de strijd om het kampioenschap.

Doelpunten: Tim (4) Nikki (4) Tom (3) Jordi (3) Judith (3) Stefan (2) Merel (2) Floor (1) Ruben (1)

Schotpercentage Avanti:  18% (23/126)
Schotpercentage ODIK:  15% (17/113)

Pernix - Swift (M) 14-25
GKV|Enomics - De Meeuwen 26-24
Nieuwerkerk - DOS(W) 12-14

Stand Hoofdklasse B:

Tim van Dorp mede topscoorder met 4 doelpunten. Felicitaties van Merel Knetemann na de 22-17

Nikki van Trigt vier maal trefzeker. Hier de 20-16 vanachter de korf.