20102011 Zaal 2011/02/05 VEO -Avanti 22-22
2011/02/05 VEO -Avanti 22-22
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Iris Westhoven
Ronald Struijk(9)
Dé Post(5)
Colin vd Zanden(4)
Iris Westhoven(2)
Sharon vd Meer(2)

Een vechtend en knokkend Avanti heeft de overwinning net uit haar handen laten glippen. Na een 12-11 achterstand bij rust kwam Avanti zeer goed uit de kleedkamers en wist halverwege de tweede helft zelfs een 13-17 voorsprong te pakken. Na de 15-17 bleef de marge op twee tot vier minuten voor tijd. Toen was het Roelof Taal die met twee doelpunten VEO op gelijke hoogte bracht. Het doelpunt van Ronald Struijk dat daarop volgde viel net na de zoemer. Eindstand 22-22. Een overwinning had de ploeg uit Pijnacker bijna in veilige haven gebracht, nu blijft VEO op twee punten zitten en blijft het spannend in de Overgangsklasse D.

Het Avanti-publiek (1 vak vol in Voorburg) zag een gedreven ploeg in het veld staan die in de verdedigende rebound heer en meester was. VEO kon vaak maar 1 maal schieten alvorens de bal weer in het bezit van Avanti was. Tot de 3-3 ging het gelijk op, waarna Dé Post met een korte kans en een strafworp via Colin van der Zanden de eerste twee puntenmarge pakte (3-5). Na de 4-6 was het Roelof Taal die voor de 6-6 zorgde. Zes minuten voor de rust pakte VEO het initiatief en kwam op 10-8. Avanti bleef rustig en een koel scorende Colin van der Zanden bracht de ruststand op 12-11.

Na rust was het Avanti dat het wedstrijdbeeld domineerde. Sharon van der Meer scoorde met een prima doorloop de 12-12. En na de 13-13 had Avanti een zeer sterke fase en via doelpunten van Colin van der Zanden, Dé Post, Ronald Struijk en David Post werd het zelfs 13-17. Coach Henk Jan Post bracht Cherrel Tonkes in de ploeg voor Kitty van der Ende om de aanvallende druk verder op te voeren. Achteraf bezien pakte deze wissel niet uit zoals hij bedoeld was. Avanti verloor verdedigende en aanvallende reboundkracht en de aanvallende kracht van Cherrel Tonkes werd onvoldoende uitgenut. VEO kwam terug tot op twee punten 15-17. Avanti kreeg de marge niet meer naar vier getild en zag VEO dichterbij komen. Tot vier minuten voor tijd bleef de marge twee maar het was aanvoerder Roelof Taal die zijn team weer naast Avanti bracht in de slotseconden. Ronald Struijk scoorde nog van afstand maar hij viel na de zoemer door de mand. Eindstand 22-22.

Doelpunten: Ronald Struijk (8), Dé Post (5), Colin van der Zanden (4), Sharon van der Meer (2), Iris Westhoven (2) en David Post.

Rust Roest - DSC 22-23
Groen Geel - BEP 21-17