20072008 Veld 2007/09/22 VEO -Avanti 20-9
Ronald Struijk
Mathijs Kranenburg
David Post
Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Dé Post(3)
Ronald Struijk(2)
Mathijs Kranenburg(2)
David Post(1)
Fenna van Leeuwen(1)
Ronald

Een schotloos Avanti verliest van een beter VEO. In de eerste helft speelde Avanti nog een prima pot korfbal. Er werden vele kansen gecreëerd en er kon naar hartenlust geschoten worden. Maar het rendement was zeer laag deze middag. Na twintig minuten liet Avanti wat steken in de verdediging vallen en VEO liep binnen vijf minuten uit van een 4-4 stand naar een 8-4 voorsprong. Door een strafworp van Dé Post gingen de ploegen met een 8-5 stand de rust in.

Na de rust scoorde aanvoerder Dé Post een ringloos afstandsschot en leek Avanti aan te klampen. Maar niets was minder waar. Waar Avanti in de eerste helft nog prima speelde en het alleen aan een zuiver schot ontbrak was het geloof in de tweede helft helemaal weg. Er werd veel meer gerend, minder in de funktie en op het schot gespeeld. VEO speelde daarentegen wel erg effectief op het schot en liep binnen een kwartier weg naar een 14-6 stand. Avanti had deze dag niet het vermogen om het roer om te gooien en werd naar een vernederende 20-9 nederlaag gespeeld.

Doelpunten: Dé Post (3), Mathijs Kranenburg (2), Ronald Struijk (2), David Post en Fenna Teunissen.

De foto's zijn geplaatst in het fotoalbum.

49

De stand in de eerste klasse F wordt gedomineerd door een drietal ploegen (Tempo, VEO en ONDO) die zeer ruime overwinningen weten te behalen. Volgende week een interessante ontmoeting in Alphen waar Tempo thuis tegen ONDO speelt. VEO gaat naar Kamerik waar het nummer vier SDO zal ontmoeten. Voor Avanti staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Op bezoek komt Fortissimo. Aanvang 15.30 uur.