20072008 Zaal 2008/03/15 Avanti - Ondo 17-16
2008/03/15 Avanti - Ondo 17-16
Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Mathijs

Het is een prima zaterdag geworden. Avanti 1 smaakte het genoegen om in de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen met 17-16 van ONDO(G) te winnen. Na een 7-6 voorsprong bij rust liep Avanti in de tweede helft uit naar een vier doelpuntenmarge, maar maakte het vlak voor tijd toch nog even spannend.

Het was de vijfde keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Voor de wedstrijd was de balans in het voordeel van het team uit 's-Gravenzande. In de veldcompetitie had Avanti tweemaal verloren, voor de beker was ONDO verslagen en de eerste zaalconfrontatie eindigde in een gelijkspel. Ondanks het feit dat er voor Avanti niets meer te winnen viel, was de ploeg van Steven Mijnsbergen er alles aan gelegen om de laatste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijden tegen ONDO staan altijd garant voor veel strijd en een spannend scoreverloop.

Ook deze zaterdag was dit beeld niet veel anders. Hoewel de wedstrijd over het geheel genomen niet supergoed was, vergoedde de spanning veel. Tot aan de 3-3 ging het scoreverloop gelijk op, maar toe was het ONDO die de eerste twee puntenmarge pakte (3-5). Coach Steven Mijnsbergen spoorde zijn ploeg aan om meer de rebound te pakken en te gaan schieten. Tot dan toe had Avanti meer gecombineerd dan geschoten. Het was aanvoerder Dé Post die de aansluitingstreffer maakte via een strafworp en het sein gaf voor de inhaalrace. De aanvoerder zou deze wedstrijd eindelijk zijn oude vorm weer benaderen en hij wist dan ook viermaal te scoren. Dat ONDO het vak van ex international Barry Schep tegenover het vak van Dé Post plaatste, werkte ditmaal in het voordeel van Avanti. Avanti had veelvuldig de rebound en de eerste aanval scoorde maar liefst elfmaal. Met de rust was de stand 7-6 in het voordeel van het team uit Pijnacker.

Na de rust schoot Avanti met scherp. Vele afstandsschoten vonden het mandje en na tien minuten had Avanti een vier doelpunten voorsprong te pakken.  Deze voorsprong werd vastgehouden tot tien minuten voor tijd en toen werd Avanti ongeconcentreerder in de verdediging. Het resultaat was dat ONDO weer tot op één punt naderde (16-15). Mijnsbergen had, net als vorige week, een gouden hand van wisselen want de ingebrachte Colin van der Zanden scoorde bij zijn eerste balcontact de 17-15. In de slotseconden werd de eindstand nog 17-16. Over twee weken speelt Avanti de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in Moordrecht tegen IJsselvogels, waarna de voorbereiding op de veldcompetitie weer van start gaat.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (4), Mathijs Kranenburg (3), Kitty van der Ende (2), Fenna Teunissen (2), David Post en Colin van der Zanden.

8.  Maassluis 13  175  192

In de laatste competitieronde gaat waarschijnlijk beslist worden welke twee ploegen volgend seizoen in de tweede klasse gaan spelen. Op het programma staan de volgende wedstrijden voor zaterdag 29 maart:
IJsselvogels - Avanti
Kinderdijk - Maassluis
ONDO(G) - ODO(M)

In de rust van de wedstrijd was er een schitterend dans-optreden van een aantal meisjes uit de E-teams. Een geweldige verrassing en entertainment voor de toeschouwers deze avond. Meiden: onwijs leuk gedaan !