20102011 Zaal 2010/11/20 Avanti - Futura 19-17
2010/11/20 Avanti - Futura 19-17
Sharon vd Meer
Marjolein van Breukelen
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
Cherrel Tonkes(1)

De eerste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie leverde een benauwde 19-17 overwining op voor Avanti.  Na een 11-8 voorsprong bij rust ging in de tweede helft bij beide ploegen de beuk er flink in en was de stand 6 minuten voor het einde van de wedstrijd 16-16. Door twee afstandschoten en een strafworp trok Avanti de winst gelukkig toch naar zich toe.

david

De wedstrijd begon met rommelig spel in het aanvalsvak en een verdediging die goed in de wedstrijd zat. Dit kon niet voorkomen dat Futura de score opende met een schot onder de korf. Pas na 5 minuten spelen kon Colin van der Zanden de score openen voor Avanti met een afstandschot. Na een redelijk gelijk opgaande strijd werd de rust met toch een voorsprong van 3 punten bij  11-8 bereikt. Dit na doelpunten van Colin van der Zanden(2), De Post(3), Kitty van der Ende, Ronald Struijk, David Post(3) en Sharon van der Meer.

In de tweede helft wordt een zeer fysiek spelletje gespeeld met veel geknoei onder de korf,  maar ook duwen en trekken. Na slechts 3 minuten spelen werd Kitty van der Ende, vanwege een blessure opgelopen in de eerste helft, gewisseld (Inmiddels is duidelijk dat Kitty een aantal weken is uitgeschakeld). Marjolein van Breukelen heeft haar vervangen. Futura komt na 8 minuten in de tweede helft terug tot 11-11 en Avanti kan meer dan 10 minuten niet scoren tot Ronald Struijk van afstand de 12-11 laat aantekenen.  Met nog 3 minuten op de klok en een stand van 16-16, komen Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst in het veld voor Sharon van der Meer en Ronald Struijk. Dé Post, Cherrel Tonkes en David Post konden  na goed samenspel de stand veranderen in de 19-16. Vlak voor tijd scoort Futura nog de 19-17.  Doelpuntenmakers in de tweede helft waren: De Post(3), Ronald Struijk(2), David Post, Cherrel Tonkes en Marjolein van Breukelen.

Een verdiende overwinning voor Avanti en de eerste twee punten in de zaal zijn binnen.

Doelpunten: Dé Post (6), David Post (4), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2), Marjolein van Breukelen, Kitty van der Ende, Sharon van der Meer en Cherrel Tonkes.