20072008 Zaal 2007/11/24 Avanti - KOAG 14-11
2007/11/24 Avanti - KOAG 14-11
Mathijs Kranenburg
Laura van Leersum
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Laura van Leersum
Jiska de Boer(1)

De eerste competitiewedstrijd van Avanti 1 in de nieuwe sporthal De Viergang werd onder toeziend oog van bijna 400 toeschouwers gespeeld. Een geweldige entourage voor spelers en speelsters. De supporters van KOAG waren met een speciale bus gekomen en dat betekende op de tribunes ook een mooie wedstrijd welk legioen de meeste herrie maakte.

Het BDW-legioen had weer veel werk gemaakt van de seizoensopening. Nieuw dit jaar is dat het team van de week mag meelopen bij het voorstellen. De lichten gingen uit en via gerichte spotlights liepen de spelers samen met het team van de week op. Samen zwaaiden ze naar de vele toeschouwers. De spelertjes en speelstertjes van de welpen en de F1 waren natuurlijk best gespannen. Maar voor Avanti 1 was het deze keer ook best spannend. De eerste wedstrijd in de nieuwe hal, voor het eerst de nieuwe shirts en na het verlies van vorige week toch de druk om nu wel te winnen.

Avanti begon niet best aan de wedstrijd. Het was KOAG dat de wedstrijd domineerde en na tien minuten brutaal een 1-5 voorsprong had genomen. De eerste aanval van Avanti zat deze avond niet goed in de wedstrijd en nadat ze twee keer voor de korf hadden gestaan hadden ze nog steeds niet gescoord. Het was de tweede aanval die het verschil maakte en een aantal keer het volle rendement uit de aanvallen haalde. Het was Fenna Teunissen die binnen de minuut Avanti via twee schoten van afstand weer terug in de wedstrijd bracht. Het vertrouwen en de concentratie was weer terug bij de ploeg van Steven Mijnsbergen en voor de rust nog waren de rollen omgedraaid. Avanti zocht met een 8-7 voorsprong de kleedkamers op.

Direct na de rust bracht Jiska de Boer met een doorloop de stand op 9-7 en leek het er even op dat Avanti weg zou gaan lopen. Maar het niet lopen van de eerste aanval maakte dat KOAG in de wedstrijd kon blijven. Tien minuten na de rust was het weer gelijk. Nadat Mathijs Kranenburg via een vrije bal en een afstandsschot weer voor een twee doelpunten marge had gezorgd (11-9), bracht coach Steven Mijnsbergen Laura van Leersum in de ploeg om de eerste aanval weer aan de praat te krijgen. KOAG scoorde uit een vrije bal de 11-10 en liet vervolgens een unieke kans vanaf 2.5m onbenut. Het was invalster Laura van Leersum die acht minuten voor het einde met een schot van afstand voor de 12-10 zorgde. Toen vervolgens Fenna Teunissen en David Post ook nog van afstand scoorden, was de wedstrijd gespeeld. De 14-11 van KOAG in de laatste minuut was voor de statistieken. Eindstand 14-11.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Fenna Teunissen (3), Dé Post (2), Jiska de Boer, Laura van Leersum, David Post en Ronald Struijk.