20072008 Zaal 2007/11/17 VEO -Avanti 20-15
2007/11/17 VEO -Avanti 20-15
Mathijs Kranenburg
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Jiska de Boer
Mathijs Kranenburg(6)
Dé Post(4)
Ronald Struijk(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Jiska de Boer(1)

Ook in de eerste zaalwedstrijd was VEO een maatje te groot voor Avanti. De ploeg uit Voorburg kon over meer schijven scoren en gaf verdedigend veel druk. Avanti kreeg daardoor problemen in de passing en de aanvalsopzet. Aanvankelijk was het Avanti dat het scoreverloop domineerde. De ploeg van Steven Mijnsbergen stond na tien minuten op een 3-5 voorsprong. Maar daarna scoorde Avanti een kwartier lang niet en ging VEO erop en erover (10-5). Met de rust werd de achterstand nog iets verkleind (11-8).

Bij VEO was het vooral Rian van Amstel die met zijn scorend vermogen het verschil maakte. In totaal scoorde hij zevenmaal. Tien minuten na de rust had VEO een gat van zes doelpunten verschil geslagen (15-9) en even leek het erop dat Avanti eenzelfde grote nederlaag zou gaan lijden als op het veld. Zover kwam het niet. Avanti kon blijven meescoren en de eindstand werd 20-15. Het verschil had nog kleiner kunnen uitvallen als de scheidsrechter niet over het hoofd gezien had dat een speler van VEO een doelpunt maakte terwijl hij zich met zijn andere hand optrok aan de paal. Uiteindelijk lag een nederlaag tegen kampioenskandidaat VEO in de lijn der verwachtingen en deze ploeg is dit seizoen, zeker qua rendement, verder dan Avanti. En was de overwinning voor VEO deze avond zeker verdiend.

Avanti moet het voorlopig even stellen zonder Kirsten Post. Er is toch iets licht ingescheurd in haar enkel en de verwachting is dat zij zo'n 4 tot 6 weken zeker uit de roulatie zal zijn. Zij werd deze middag vervangen door Marieke van Winden.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (6), Dé Post (4), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2) en Jiska de Boer.

Overige uitslagen:
Kinderdijk - ODO 19-14
ONDO (G) - IJsselvogels 15-11
KOAG - Maassluis 13-12

De foto's staan in het fotoalbum.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti de eerste zaalwedstrijd van het nieuwe seizoen in de nieuwe sporthal de Viergang. Tegenstander is KOAG en de aanvangstijd is 19.20 uur.