20102011 Zaal 2010/11/27 Rust Roest -Avanti 14-15
2010/11/27 Rust Roest -Avanti 14-15
Iris Westhoven
Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Marjolein van Breukelen(1)

Een lange rit brengt ons bij de sporthal van Rust Roest in Eindhoven. Deze hal lijkt de heropbouw van de in Pijnacker gesloopte Steinbachhal, alleen de banken zijn nu voorzien van luxe kuipstoeltjes. Het lijkt dus bijna een thuiswedstrijd voor Avanti, en zelfs de toenmalige kantinebeheerders van de Steinbachhal (Hans en Ludy Verweij) bevinden zich onder de toeschouwers.

En wat een wedstrijd. Beide ploegen maken er de eerste helft een potje van. Rust Roest slaagt er nog in 8 keer te scoren, Avanti slechts 3 keer. En dat is natuurlijk veel te weinig. Niets lukt, de kansen worden gemist en er zit weinig lijn in het spel. De schoten welke van de korf afstuiten zijn vaak een prooi voor een van de Rust Roest dames. Zij sluiten steeds bij in de afvang.

Maar dan de tweede helft. Het kan soms raar lopen in een wedstrijd. Coach Edwin Visser heeft in de rust duidelijk alle neuzen de goede kant opgezet. 5 seconden na het eerste fluitsignaal in de tweede helft: David, 8-4. Na 40 seconden, Colin 8-5. Na bijna 2 minuten Iris 9-6. Prachtige duels in de verdediging van  Iris en Marjolein met hun tegenstandsters. Verder prima afvangwerk van Ronald waardoor David wat meer voor de korf kan spelen. Zijn tegenstander is extreem lang waardoor hij het moeilijk heeft onder de korf. Avanti walst door naar een 11-9 voorsprong en laat Rust Roest gedesillusioneerd achter. 5 minuten voor  tijd heeft Avanti zelfs een 15-11 voorsprong genomen. Op dat moment heeft Rust Roest slechts 3 keer

gescoord in de tweede helft en Avanti maar liefts 12 ! Er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht, maar het wordt toch nog bloedstollend spannend. Vlak voor tijd komt Rust Roest zelfs met een strafworp nog op 15-14, maar de tijd is net te kort. Gelukkig, want weer twee belangrijke punten worden meegenomen naar Pijnacker. Helaas ook een gele kaart voor Dé omdat hij iets te uitvoerig met de scheids in discussie ging.

Doelpunten: Iris Westhoven (4), Colin van der Zanden (4), David Post (2), Ronald Struijk (2), Marjolein van Breukelen, Maaike Hazenkamp en De Post.