20062007 Veld 2007/03/31 OVVO -Avanti 7-3
Ronald Struijk
Mathijs Kranenburg
Laurens Post
Jiska de Boer
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Marieke van Winden
Dé Post(1)
Fenna van Leeuwen(1)
Marieke van Winden(1)

David Post

Avanti is er niet in geslaagd het goede spel van vorige week voort te zetten in de competitie. In Maarssen werd tegen OVVO met 7-3 verloren. De tweede aanvalscombinaties hadden grote moeite om de korf te vinden. Van de 70 speelminuten stonden deze vakken maar liefst 55 minuten voor de korf.

Voor de vierde maal dit seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar. In de thuiswedstrijd op het veld was OVVO met 10-16 een maatje te groot. Maar in de zaalcompetitie werden de punten gedeeld: Avanti won thuis verrassend en moest uit de punten laten. OVVO werd in de zaal uiteindelijk kampioen in de overgangsklasse en komt komend seizoen uit in de hoofdklasse. Om het gat tussen zaal- en veldcompetitie niet te groot te laten worden, zal OVVO er alles aan gelegen zijn om ook op het veld de titel te pakken.

Het werd geen beste wedstrijd in Maarssen, de doelpunten waren deze middag schaars. Een ruststand van 3-1 spreekt boekdelen.  OVVO opende de score in de tweede minuut met een schot van afstand, gevolgd door een omdraai-doorloopbal van Dé Post. Er stond deze middag een redelijk fors windje over het veld, wat het aanvalsspel deed concentreren aan één kant van de korf. Zoals gezegd beide tweede aanvalscombinaties hadden grote moeite om de korf te vinden. En als die al gevonden werd (afstandsschot van Ronald Struijk) dan was het verdedigd. Het duurde tot vlak voor rust alvorens er weer treffers waren te aanschouwen. Vanuit twee standaardsituaties (strafworp en vrije bal) wist OVVO met een 3-1 voorsprong de rust in te gaan.

Na rust eenzelfde beeld. Snel scorende eerste aanvalscombinaties en ploeterende tweede aanvalsvakken. OVVO had deze tweede helft veel meer rebound en dat zou zich uiteindelijk gaan terugbetalen. Na de 4-1 (doorloop) scoorde Marieke van Winden de 4-2 van afstand. Het vak van Jiska de Boer, Marieke van Winden, Dé Post en David Post stond deze middag erg goed te verdedigen. Vooral David Post stal de show door veelvuldige onderscheppingen, hard werken en goed verdedigen. De aanval werd daarmee veelvuldig gevoed met weer een bal. Avanti was duidelijk meer in balbezit. Maar de rebound liet Avanti in de steek zodat er veelvuldig één schotsaanvallen waren. Nadat Ronald Struijk twee opgelegde doorloopkansen had gemist, was het Fenna Teunissen die wel een doorloop afrondde en de aansluitingstreffer maakte (4-3). De beide coaches brachten wissels aan om een doorbraak te forceren. Bij Avanti kwam Laurens Post in de ploeg voor Ronald Struijk. Aanvankelijk sorteerden deze wissels geen effect, pas zeven minuten voor het einde was het de ingebrachte heer van OVVO die de marge weer op twee punten bracht (5-3). OVVO ging makkelijker spelen en wist nog tweemaal van afstand te scoren. Eindstand 7-3

8.  De Vinken  9   4    95  124

Van korfbalfoto.nl was Wim de Bruijne ook aanwezig bij deze wedstrijd. Wim fotografeert vaak ook wedstrijden uit de Korfballeague. Later op de middag zou hij foto's schieten bij de wedstrijd Blauw Wit 2 - DOS'46 2 welke in de OVVO hal gespeeld werd. Foto's van Wim zijn te bewonderen op: www.wimdebruijne.nl.

En van de hand van Rene Oosterom (OVVO) zijn foto's te vinden op de OVVO-site: www.ovvo.nl onder de fotogalerij.