20102011 Zaal 2010/12/18 DSC -Avanti 29-30
2010/12/18 DSC -Avanti 29-30
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Marjolein van Breukelen(2)

De sensatie van deze zaterdag komt uit Eindhoven. Avanti verslaat koploper DSC in een mega doelpuntenfestijn met 30-29!!!

Avanti ging op bezoek bij koploper DSC uit Eindhoven in de wetenschap dat deze ploeg nog ongeslagen was en relatief weinig doelpunten tegen krijgt. DSC heeft duidelijk ambities om snel hoger te gaan spelen, want het traint nu ook driemaal in de week. Alleen tegen Groen Geel werd een punt verspeeld maar de andere wedstrijden werden ruim gewonnen. Bij Avanti was deze zaterdag David Post weer terug in de basis na zijn schorsing van één wedstrijd. Kitty van der Ende is herstellende van een schouderblessure, maar nog niet volledig wedstrijdfit.

Trainer-coach Edwin Visser liet zijn formatie in een gewijzigde vakopstelling starten. David en Dé Post waren van plaats gewisseld. In de beginfase van de wedstrijd pakte deze wijziging niet goed uit. Vooral in het vak met Colin van der Zanden en David Post liepen de combinaties erg onwennig. DSC profiteerde hiervan door elke bal er zowat in te schieten, waar Avanti alleen via Ronald Struijk en Dé Post tot scoren kwam. DSC liep uit naar een 10-3 voorsprong en Avanti leek een zeer moeilijke middag tegemoet te gaan. Maar hoe anders liep het. Langzaamaan wisten de spelers en speelsters elkaar beter te vinden en vielen er daardoor ook meer doelpunten. Vanaf 10-4 ging ook de tweede aanval scoren en dankzij Sharon van der Meer en Colin van der Zanden werd het 10-6. Het verschil bleef meestentijds vier doelpunten, behalve bij 15-9 maar toen zorgden Dé Post en Iris Westhoven voor 15-11. En na 16-11 waren het David Post en Marjolein van Breukelen die de ruststand op 16-13 brachten.

Na de rust was het Dé Post die de aansluiting naar twee maakte (16-14) en na de 19-16 dichtte Avanti definitief het gaatje. Dankzij Maaike Hazenkamp, Iris Westhoven en Dé Post werd het 19-19. Maaike Hazenkamp bezorgde Avanti de eerste voorsprong op 19-20. Het Avanti-publiek (4 man sterk die de tocht naar Eindhoven hadden gemaakt) hield de adem in toen DSC toch weer terugkwam op 20-20 en doorstootte naar 22-20. Colin van der Zanden bracht de stand weer gelijk met twee treffers (22-22). Een zeer spannende slotfase brak aan. Het scoreverloop bleef gelijk opgaan 24-24, 25-25, 26-26. De 25-26 was het doelpunt van de wedstrijd. Na een briljante pass van Colin van der Zanden scoorde David Post met één hand. Avanti beschikte in de slotfase over het betere schotvermogen. Ronald Struijk en Iris Westhoven zorgden voor 26-28 en na de 27-28 waren het David Post en Dé Post die de stand 27-30 op het bord brachten. De 30e treffer was er één van het kaliber "telt die wel of telt die niet". De scheidsrechter keurde de treffer in eerste instantie goed, maar de grensrechter had gevlagd, iedereen naar de zijlijn, maar gelukkig voor Avanti werd de treffer toch goedgekeurd. DSC kwam nog akelig dichtbij tot aan 29-30 maar Avanti nam de twee punten mee in de tas. Eindstand 29-30. Koploper DSC liep daarmee tegen de eerste nederlaag op en kreeg ook een record aantal doelpunten tegen. Voor Avanti een mooie overwinning zo vlak voor het kerstreces. Je kan er nu 3 weken van genieten!

Doelpunten: Dé Post (7), Ronald Struijk (5), David Post (4), Colin van der Zanden (4), Maaike Hazenkamp (3), Iris Westhoven (3), Marjolein van Breukelen (2) en Sharon van der Meer (2).

Futura - VEO 22-25