20102011 Zaal 2011/03/05 Avanti - DSC 20-24
2011/03/05 Avanti - DSC 20-24
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Iris Westhoven
Iris Westhoven(1)

Een gemiste kans voor Avanti. Een flitsend begin waar  een 5-3  voorsprong genomen wordt. DSC gaat erop en erover en neemt in de tweede helft zelfs een 13-19 voorsprong. Met name de nr 13 heer van DSC is een ongrijpbare plaaggeest voor Avanti. Avanti blijft echter keihard werken en komt terug tot 20-21 5 minuten voor tijd. Maar DSC maakt het koel af en wint met 20-24.

Onder gelegenheidscoach Tony Dinsbach start Avanti de wedstrijd sterk. Maaike, Kitty en David bezorgen een zeer gretig spelend Avanti al snel een 3-1 voorsprong. En na afstandtreffers van Colin en Ronald staat een 5-3 voorspong op het bord. De koek is dan even op. Het vak van Colin, Dé , Sharon en Maaike heeft het erg moeilijk. De twee DSC heren zijn ongrijpbaar voor Colin en Dé. DSC komt sterk terug en heeft bij rust een 9-14 voorsprong.

In de tweede helft geen flitsende start. Na tien minuten in de tweede helft is DSC uitgelopen naar 13-19 en lijkt de strijd gestreden. Avanti blijft echter wel keihard werken en net zoals in de uitwedstrijd komt Avanti sterk terug. David onderschept een aantal ballen aan de lijn in de verdediging en is oppermachtig onder de korf. De schoten krijgen weer wat scherpte en het verschil wordt steeds kleiner.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zijn het Ronald (met één hand van afstand) en Colin die de aansluiting weer maken, 20-21. DSC laat zich echter niet gekmaken. De nummer twee van de ranglijst maakt het koeltjes af met drie afstandschoten.

Jammer dat een keihard werkend Avanti geen punten pakt tegen DSC. Waar DSC optimaal gebruik maakt van de strafworpen en vrije ballen slaagt Avanti hier niet in. Twee gemiste strafworpen en geen enkel doelpunt uit een vrije bal maken het er niet eenvoudiger op. Volgende week tegen Sporting Trigon wordt de strijd tegen de degradatie beslist.