20122013 Veld 2012/10/13 Avanti - Rohda 16-11
2012/10/13 Avanti - Rohda 16-11
Babette Heyblom
Arie Vingerling
Daan Westmaas
66' Afstand Fenna van Leeuwen(16 - 11)
63' Afstand Babette Heyblom(15 - 11)
60' Vrije Bal Rohda(14 - 11)
58' Strafworp Rohda(14 - 10)
55' Afstand Daan Westmaas(14 - 9)
54' Afstand Babette Heyblom(13 - 9)
53' Doorloop Babette Heyblom(12 - 9)
51' Niet bekend Rohda(11 - 9)
45' Afstand Manon Ballings(11 - 8)
45' Afstand Maaike Hazenkamp(10 - 8)
44' Strafworp Stefan Hogervorst(9 - 8)
37' Afstand Rohda(8 - 8)
35' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 7)
34' Korte kans Rohda(7 - 7)
33' Afstand Arie Vingerling(7 - 6)
29' Niet bekend Rohda(6 - 6)
19' Afstand Fenna van Leeuwen(6 - 5)
16' Korte kans Rohda(5 - 5)
15' Afstand Rohda(5 - 4)
14' Afstand Ronald Struijk(5 - 3)
12' Afstand Manon Ballings(4 - 3)
9' Afstand Rohda(3 - 3)
9' Vrije Bal Stefan Hogervorst(3 - 2)
7' Niet bekend Rohda(2 - 2)
6' Afstand Kitty vd Ende(2 - 1)
2' Niet bekend Rohda(1 - 1)
1' Afstand Babette Heyblom(1 - 0)
Daan Westmaas(1)

Een zeer nuttige overwinning van Avanti op Rohda. Na een 8-7 voorsprong bij rust werd in de tweede helft definitief toegeslagen. Eindstand 16-11.

babette

Na de overwinning van Rohda vorige week op SKF wist Avanti wat ze te doen stond. Om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen moest er gewonnen worden van de Amsterdammers. Avanti is aan een goede reeks bezig. Na de eerste vier wedstrijden verloren te hebben (waarvan een paar net in de slotfase) werd er knap gewonnen van KVS en werd Sporting Trigon vorige week getrakteerd op een grote nederlaag.

kitty

In de eerste aanval was het gelijk raak, een vlammend schot van Babette Heijblom gaf na 20 seconden gelijk een 1-0 voorsprong. Na de 1-1 was het Kitty van der Ende die met een fraaie omdraaibal de 2-1 maakte. Niet lang erna moest Kitty het veld verlaten nadat zij onder de korf een elleboog in haar gezicht had gehad. De gang naar het ziekenhuis werd direct gemaakt om te laten beoordelen of het jukbeen bij de aktie was gebroken (na het maken van foto's is gelukkig gebleken dat er niets gebroken is).

manon

Manon Ballings kwam na 8 minuten als haar vervangster in het veld en kon na haar wedstrijd in het tweede gelijk weer aan de bak. Tot aan de 3-3 ging de score gelijk op, maar Avanti zat nog niet goed in de wedstrijd. Steven Mijnsbergen vroeg een time-out aan want hij wilde meer pit en scherpte van zijn ploeg. Het was het op dat moment allemaal nog net niet.

daan

De time-out resulteerde direct in twee doelpunten van Manon Ballings en Ronald Struijk (5-3), maar even zo snel werd het weer gelijk (5-5). Na de 6-6 miste Avanti nog een strafworp maar de rust werd bereikt met een 8-7 voorsprong na een afstandsschot van Fenna Teunissen.

fenna

Na de rust scoorde Rohda gelijk in de eerste aanval de 8-8. Avanti nam het initiatief over en via Stefan Hogervorst (strafworp via Arie Vingerling), Maaike Hazenkamp en Manon Ballings werd het 11-8. De treffer van Manon was het 100e doelpunt van Avanti in dit veldseizoen. En na de 11-9 was het Babette Heijblom die via een klassieke doorloop en een afstandsschot Avanti op 13-9 bracht. Babette Heijblom speelde een belangrijke rol deze middag, niet alleen via haar 4 doelpunten maar ook door haar onderscheppingen, inzet en motiverende rol naar het team toe. De dames van Avanti maakte deze middag scorend het verschil. Van de 16 doelpunten zouden er maar liefst 11 via de dames komen. Naast de dames wisten ook alle heren tot scoren te komen. Daan Westmaas pakte ook zijn doelpunt mee door de 14-9 te scoren.

arie

Avanti miste een strafworp bij de 14-9 en in plaats van 15-9 werd het 14-10 en zelfs 14-11 op tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Toch liet Avanti zich deze keer niet verrassen in de slotfase en via Babette Heijblom en Fenna Teunissen kwam de eindstand 16-11 op het scorebord. Een goede afsluiting van de eerste seizoenshelft. Avanti heeft nu met 6 punten uit 7 wedstrijden aansluiting gevonden bij Rohda en Excelsior, wat voldoende perspectief biedt voor na de zaalperiode. De jonge ploeg van Steven Mijnsbergen gaat elkaar namelijk steeds beter vinden en groeit per wedstrijd.

ronald

Doelpunten: Babette Heijblom (4), Fenna Teunissen (3), Manon Ballings (2), Stefan Hogervorst (2), Kitty van der Ende, Maaike Hazenkamp, Ronald Struijk, Arie Vingerling en Daan Westmaas.