20102011 Zaal 2011/01/15 Avanti - Groen Geel 8-29
2011/01/15 Avanti - Groen Geel 8-29
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Ronald Struijk(3)
Kitty vd Ende(2)
David Post(1)
Dé Post(1)
Colin vd Zanden(1)

Avanti is tegen een flinke oorwassing aangelopen. Voor de derde maal dit seizoen speelde de ploeg van Edwin Visser tegen Groen Geel en voor de derde keer hadden de blauw-witten niets in te brengen. Na een ontluisterende 4-13 achterstand bij rust werd het in de tweede helft niet veel beter. Eindstand 8-29.

Na afloop van de wedstrijd werd er veel gesproken over het zwakke optreden van de scheidsrechter, maar als je met 8-29 van de mat gespeeld wordt dan is er echt meer aan de hand. Het is voor Avanti zaak om snel lering uit deze wedstrijd te trekken en het vizier volledig te richten op het belangrijke treffen volgende week tegen Futura.

Ook deze wedstrijd was Groen Geel oppermachtig in de rebound. Zowel aanvallend als verdedigend had Avanti weinig in te brengen. De ploeg uit Wormer verdedigde ook nog eens zeer goed de ballijnen. En net als in de vorige twee wedstrijden vergat Avanti op het schot te spelen en liet zich aanvallend helemaal opjagen met vele foute passes tot gevolg. Groen Geel was na de nederlaag vorige week op zoek naar eerherstel en dat kregen ze volledig deze wedstrijd. het openingsdoelpunt was voor Groen Geel (0-1). Vervolgens scoorde Ronald Struijk van achter de korf. Om onbegrijpelijke redenen werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Avanti in plaats daarvan een vrije bal die door Dé Post werd benut. Vervolgens was het Nanda Conijn die aan een indrukwekkende reeks van doelpunten zou beginnen. Groen Geel liep vanuit de 1-1 naar 1-8 waarbij er 4 op de naam van Nanda Conijn geschreven konden worden. Avanti kon zich niet meer herstellen en de rust zoeken om het eigen spel weer te gaan spelen. Met de rust stond er een ontluisterende 4-13 op het scorebord.

Na de rust ging Groen Geel verder waar ze in de eerste helft mee waren geeindigd. Veel rebounds en zeer effectief in de afronding. Na de 4-15 waren het David Post en Kitty van der Ende die voor de 6-15 zorgden, maar Groen Geel had geen mededogen en denderde door naar 6-22. Aan het eind van de wedstrijd bracht Edwin Visser nog een aantal spelers uit het tweede in, maar het mocht allemaal niet meer baten. Na de 7-22 van Kitty van der Ende werd het 7-29. De eindstand werd bereikt door een zeer fraaie treffer van Ronald Struijk. Eindstand 8-29.

Doelpunten: Ronald Struijk (3), Kitty van der Ende (2), David Post, Dé Post en Colin van der Zanden.