20122013 Zaal 2012/11/10 Vriendenschaar -Avanti 22-26
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
60' Tekst Einde
59' Afstand Daan Westmaas(22 - 26)
58' Afstand Daan Westmaas(22 - 25)
57' Tekst Time out
57' Afstand Stefan Hogervorst(22 - 24)
55' Afstand Vriendenschaar(22 - 23)
55' Strafworp Vriendenschaar(21 - 23)
54' Afstand Daan Westmaas(20 - 23)
52' Afstand Stefan Hogervorst(20 - 22)
50' Afstand Vriendenschaar(20 - 21)
46' Strafworp Daan Westmaas(19 - 21)
45' Korte kans Daan Westmaas(19 - 20)
45' Vrije Bal Vriendenschaar(19 - 19)
41' Tekst Time out
40' Afstand Stefan Hogervorst(18 - 19)
39' Korte kans Daan Westmaas(18 - 18)
38' Korte kans Fenna van Leeuwen(18 - 17)
37' Afstand Stefan Hogervorst(18 - 16)
36' Afstand Vriendenschaar(18 - 15)
35' Afstand Fenna van Leeuwen(17 - 15)
32' Afstand Vriendenschaar(17 - 14)
30' Doorloop Maaike Hazenkamp(16 - 14)
30' Tekst Rust
29' Afstand Vriendenschaar(16 - 13)
29' Afstand Fenna van Leeuwen(15 - 13)
28' Vrije Bal Vriendenschaar(15 - 12)
26' Afstand Vriendenschaar(14 - 12)
23' Tekst Time out
23' Afstand Vriendenschaar(13 - 12)
21' Afstand Vriendenschaar(12 - 12)
21' Afstand David Post(11 - 12)
21' Afstand Vriendenschaar(11 - 11)
18' Afstand Vriendenschaar(10 - 11)
17' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 11)
17' Afstand Vriendenschaar(9 - 10)
17' Vrije Bal Stefan Hogervorst(8 - 10)
16' Vrije Bal Vriendenschaar(8 - 9)
14' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 9)
12' Afstand Vriendenschaar(7 - 8)
10' Afstand Vriendenschaar(6 - 8)
10' Afstand Babette Heyblom(5 - 8)
9' Afstand Vriendenschaar(5 - 7)
9' Afstand Daan Westmaas(4 - 7)
8' Doorloop Babette Heyblom(4 - 6)
7' Vrije Bal Vriendenschaar(3 - 5)
7' Afstand Vriendenschaar(4 - 5)
6' Tekst Time out
6' Strafworp Daan Westmaas(2 - 5)
4' Doorloop Stefan Hogervorst(2 - 4)
3' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 3)
3' Afstand Vriendenschaar(2 - 2)
2' Afstand Daan Westmaas(1 - 2)
1' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
0' Afstand Vriendenschaar(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Daan Westmaas(9)
Stefan Hogervorst(8)
Fenna van Leeuwen(5)
Babette Heyblom(2)
David Post(1)
Maaike Hazenkamp(1)

Wat een geweldige wedstrijd en reclame voor het zaalkorfbal in Hardinxveld-Giessendam. Tegen Vriendenschaar weet Avanti na een thriller uiteindelijk toch met 4 doelpunten verschil te winnen.

Er gebeurde eigenlijk te veel om op te noemen in de wedstrijd. De allereerste schotpoging van Vriendenschaar is gelijk al raak en daarna volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Avanti  komt met flitsend spel terug en pakt na 6 minuten een 5-2 voorsprong. Stefan heeft er dan al 3 en Daan 2 inliggen. Er wordt aangevallen zoals Celtic tegen Barcelona. Heerlijk. Verdedigend echter wordt wel wat ruimte weggegeven en ook Vriendenschaar bijft daardoor lekker scoren.

Na 10 minuten is er door beide ploegen samen al 14 keer gescoord en is de stand 6-8 in het voordeel van Avanti. Met dit tempo komt de recordscore van 29-30 tegen DSC ( dec 2010 ) nog in gevaar.

Vriendenschaar blijft echter redelijk bij en scoort makkelijk.Vooral  Christa Kop is een plaag voor Avanti. Een belangrijk moment is als Fenna in de schotklok 7-9 scoort.

Vriendenschaar blijft aanklampen en bij 10-11 een belangrijk moment. Avanti denkt een strafworp te krijgen , dit gaat niet door en Vriendenschaar tikt de glijkmaker binnen. Na 22 minuten is de stand 12-12 en dus nog steeds op weg naar een monsterscore. In de laatste minuut zuivere speeltijd voor de rust wordt maar liefst 3 keer gescoord en de ruststand wordt toch enigszins verrassend 16-13 in het voordeel van Vriendenschaar .

In de tweede helft komen de ploegen minder flitsend uit de startblokken. Vooral Vriendenschaar heeft moeite met scoren door de sterkere dekking van Avanti. Uiteindelijk weet Vriendenschaar slechts 6 keer de korf te vinden in de tweede helft en dit kost ze de kop.

Na 6 minuten in de tweede helft neemt Vriendenschaar  een 18-15 voorsprong , maar dan een geweldige tussensprint van Avanti . In 3 minuten schieten Stefan (2) , Daan en Fenna Avanti naar 18-19. Het blijft zeer spannend en Vriendenschaar kan tot 20-21 en 22-23 4 minuten voor tijd nog aanhaken. Het zijn Daan en Stefan die Vriendenschaar  kansloos laten en Avanti  naar een prachtige overwinning schieten. 22-26 met 9 scores voor Daan 8 voor Stefan.  Dat was ‘vroeger’ alleen voor Dé en Ronald weggelegd.

Doelpunten:  Daan (9) , Stefan (8), Fenna (5) , Babette (2) , Maaike en David.

Met zijn 9 doelpunten komt Daan ik de top van de topscorerlijst te staan. Bijna had hij oom Dé te pakken !