20102011 Zaal 2011/01/08 Avanti - Sporting Trigon 19-11
2011/01/08 Avanti - Sporting Trigon 19-11
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
Cherrel Tonkes(1)

Avanti had geen enkele moeite met een onthutsend zwak Sporting Trigon. Na een comfortabele 12-4 voorsprong bij rust paste Avanti zich in de tweede helft moeiteloos aan aan het spelniveau van de ploeg uit Leiden. Pas in de laatste tien minuten kwam er weer wat vuurwerk in het spel van Avanti en werd met een 19-11 eindstand gefinished.

Avanti speelde deze zaterdag weer met Kitty van der Ende in de gelederen. Na een vijftal weken blessureleed was zij weer wedstrijdfit. Avanti moest het wel zonder aanvoerder Dé Post doen, vanwege werkverplichtingen kon hij niet meespelen. Sporting Trigon had zich kennelijk ingesteld op een opstelling met Dé erbij want toen de opstelling doorkwam was de verrassing compleet aan Leidse zijde. Dé Post werd vervangen door Stefan Hogervorst.

Toch was het Sporting Trigon dat de score opende. Iris Westhoven had van afstand het antwoord klaar. Na de 1-2 was er een ongelukkige botsing tussen David Post en René Bekker waarbij laatstgenoemde een vervelende blessure aan mond en neus opliep. David Post had een schram op zijn gezicht die met een pleister verholpen kon worden. René Bekker moest zich laten vervangen. Het was dezelfde David Post die de gelijkmaker liet aantekenen. Tot 3-3 (doelpunt Ronald Strujk) ging het gelijk op maar daarna was het Avanti die domineerde. De basis voor de uiteindelijk overwinning werd gelegd in de eerste helft. Avanti was in de verdedigende rebound oppermachtig. Elke geschoten bal was een prooi voor de blauw-witten. Met de continue aanvoer van ballen naar de aanval werd de druk op Sporting Trigon opgevoerd. Binnen vier minuten liep Avanti weg naar 7-3 via Sharon van der Meer 2x, Ronald Struijk en Stefan Hogervorst. En na de 7-4 denderde Avanti door naar een 12-4 ruststand via David Post 2x, Kitty van der Ende, Iris Westhoven en Colin van der Zanden.

In de voorbeschouwing op deze wedstrijd had de coach van Sporting Trigon al aangegeven dat er een enorm kwaliteitsverschil is tussen de uit- en thuiswedstrijden van zijn ploeg. In uitwedstrijden zijn ze vaak geen schim van de ploeg die ze kunnen zijn. Toch achtte trainer-coach Heibeek zich voorafgaande aan de wedstrijd tegen Avanti niet kansloos, maar het tegendeel was waar. Behalve de eerste tien minuten waarin het scoreverloop nog gelijk opging is Avanti geen moment in gevaar geweest. Zelfs met een zwakke start in de tweede helft kon Avanti eenvoudig de voorsprong behouden. Tot de 14-6 werd er om en om gescoord.Trigon kon de marge nog wel even verkleinen naar 6 verschil, maar toen zette Avanti nog even een eindspurt in. Met Cherrel Tonkes en Koen Ruigrok als invallers voor Kitty van der Ende en Ronald Struijk werd uitgelopen naar 18-8 via Colin van der Zanden, Maaike Hazenkamp, Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst. Het publiek wilde nog graag de 20 doelpunten zien en dan het liefst uit het hoekie gescoord maar daar kwam het niet van. Eindstand 19-11.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), David Post (3), Iris Westhoven (3), Stefan Hogervorst (2), Sharon van der Meer (2), Ronald Struijk (2), Kitty van der Ende, Maaike Hazenkamp en Cherrel Tonkes.