20102011 Zaal 2010/12/04 Avanti - VEO 25-25
2010/12/04 Avanti - VEO 25-25
Sharon vd Meer
Iris Westhoven
Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Marjolein van Breukelen
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Marjolein van Breukelen(1)

Voor Avanti voelde het 25-25 gelijkspel als een punt verloren en voor VEO als een punt gewonnen. De ploeg uit Voorburg heeft een patent op gelijke spelen want dit was alweer de derde maal dat ze met een gelijkspel van het veld liepen. Na een 14-13 voorsprong bij rust was het Avanti dat direct in de tweede helft doorpakte naar de 17-13. Tot tien minuten voor tijd wist de ploeg van Edwin Visser de voorsprong vast te houden maar een zeer sterke fase van VEO bracht hen in drie minuten van 22-19 op een 22-23 voorsprong. Het werd ongemeen spannend, het was VEO dat steeds het eerste doelpunt maakte en Avanti dat weer aansloot. Vier minuten voor tijd maakte Sharon van der Meer de 25-25, maar daarna wisten beide ploegen niet meer te scoren in een bloedstollende slotfase. Eindstand 25-25.

maaike

De tijd dat korfbal geen contactsport was is verleden tijd. De finale van het EK korfbal in eigen land werd door menig korfballer al als stevig bestempeld. Dezelfde kwalificatie kwam de wedstrijd Avanti tegen VEO toe. Er waren deze middag van beide kanten zeer stevige duels en vooral in de paalzone gebeurden er overtredingen die niet iedere zaterdag door de beugel kunnen. Daarnaast was de wedstrijd Avanti tegen VEO een zeer spectaculaire wedstrijd, er zat van alles in. De toeschouwers hebben zich geen moment verveeld.

ronald

Avanti begon zeer goed aan de wedstrijd. Binnen 10 seconden scoorde Dé Post al van afstand en in de volgende aanval was het weer raak en nu via Colin van der Zanden (2-0). Waar Avanti vorige week tegen Rust Roest maar driemaal tot scoren kwam in één helft was het team van Edwin Visser tegen VEO zeer effectief. Na 4 minuten stond er al een 4-2 stand op het bord. Maar in evenzovele minuten nam VEO het initiatief en werd het van 4-2 opeens 4-6. Avanti was even de controle kwijt en liet zich van de wijs brengen. Een time-out van Edwin Visser kwam precies op tijd en Avanti herpakte zich. Dankzij Ronald Struijk en Marjolein van Breukelen werd het 6-6. Tot de 10-10 ging het gelijk op en toen was het weer de eerste aanval die het volle rendement uit de aanval haalde. Via twee schitterende doelpunten van Colin van der Zanden werd het 12-10. En na de 12-12 was het wederom de eerste aanval die toesloeg. Deze keer via de dames Maaike Hazenkamp en Sharon van der Meer (14-12). In de allerlaatste seconde bracht VEO de ruststand op 14-13.

d

Na de rust was het Avanti dat het initiatief nam en via David Post en twee doelpunten om in te lijsten van Colin van der Zanden werd het 17-13. Tot de 19-15 bleef het verschil vier, maar daarna kwam VEO terug tot twee (19-17). Avanti leek de wedstrijd te beheersen maar tien minuten voor tijd kwam de ommekeer. Avanti speelde aanvallend al wat moeizamer en VEO had drie weergaloze minuten bij een 22-19 stand. In no time was de wedstrijd gekanteld en stond er 22-23 op het scorebord. Het was nu Avanti dat de aansluiting steeds moest maken. Maaike Hazenkamp was deze wedstrijd messcherp en met haar 5e treffer werd het 23-23. Coach Visser bracht vervolgens met Stefan Hogervorst en Cherrel Tonkes twee puntspelers in om daarmee de overwinning te gaan pakken.  Maar VEO pakte de 23-24 en de 24-25. Dankzij Sharon van der Meer werd het vier minuten voor tijd gelijk. Een bloedstollende slotfase brak aan waarin van beide kanten nog veelvuldig op de korf geschoten werd. Het lukte geen van beider partijen nog te scoren en zo werd het een 25-25 eindstand. Voor Avanti voelde het als een verloren punt. Bijna de gehele tweede helft werd er gedomineerd en werd de wedstrijd in slechts drie minuten min of meer uit handen gegeven.

s

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Maaike Hazenkamp (5), Colin van der Zanden (5), Dé Post (3), Sharon van der Meer (3), Marjolein van Breukelen, David Post en Iris Westhoven.