20122013 Zaal 2012/12/15 Sporting Trigon -Avanti 17-33
2012/12/15 Sporting Trigon -Avanti 17-33
Stefan Hogervorst
Arie Vingerling
Kitty vd Ende
Babette Heyblom
30' Doorloop Daan Westmaas
30' Afstand Daan Westmaas
30' Strafworp Daan Westmaas
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Afstand Arie Vingerling
30' Vrije Bal Arie Vingerling
30' Doorloop Arie Vingerling
30' Korte kans Kitty vd Ende
30' Afstand Kitty vd Ende
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand David Post
Babette Heyblom(1)

Avanti behaalde wederom een monsteroverwinning in Leiden op Sporting Trigon. Werd het op het veld 9-21 voor Avanti, deze keer was het verschil nog iets groter. Na een 9-18 voorsprong bij de rust, denderde de ploeg uit Pijnacker rustig verder en werd het uiteindelijk 17-33.

maaike

In een veels te warme sporthal (de toeschouwers hadden het al benauwd, laat staan de spelers) begon Avanti aan alweer de vierde uitwedstrijd. Veel supporters uit Pijnacker hadden de moeite genomen om naar Leiden te komen en Avanti speelde bijna een thuiswedstrijd. Ondanks het feit dat Sporting Trigon op het veld ruim was verslagen was de ploeg van Steven Mijnsbergen gewaarschuwd. Sporting Trigon is aan een goede reeks bezig, vorige week werd zelfs gelijk gespeeld in Den Haag tegen Die Haghe.

kitty

Sporting kwam op voorsprong door een omdraaibal en kon Avanti bijhouden tot aan de 2-2. Binnen vier minuten maakte Avanti vier doelpunten en was het eerste gat geslagen (2-6). Het schot werd goed gezocht en het vizier stond wederom op scherp deze avond. De kracht van Avanti is dat het over alle schijven kan scoren en ook in deze wedstrijd kwamen alle spelers en speelsters weer tot scoren. Halverwege de eerste helft moest coach Aart Heibeek van Sporting Trigon al een time-out nemen om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. De marge bleef lange tijd op vier doelpunten, maar in de laatste tien minuten voor rust ging de turbo erop en liep Avanti van 6-10 naar 6-14 en in de laatste minuten werd het zelfs nog 9-18. De eerste helft eindigde nogal tumultueus. David Post dacht bij de middellijn 4 seconden voor het einde de bal te onderscheppen maar zijn timing was niet helemaal goed waardoor hij ook een speler van Trigon in zijn aktie meenam. Dit leverde hem een gele kaart op. Coach Heibeek van Sporting Trigon kreeg vervolgens geel en ook nog rood vanwege commentaar op de leiding. De eerste helft kenmerkte zich toch al met zeer stevige duels onder de korf die nauwelijks werden afgefloten.

stefan

Na de rust had Avanti tijd nodig om aanvallend weer in het ritme te komen. Slordigheden in de passing en niet in de functie spelen resulteerden in veelvuldig balverlies. Het was Maaike Hazenkamp die de eerste score na de rust voor haar rekening nam (9-19) gevolgd door nummer 20 gemaakt door David Post. Maaike Hazenkamp was deze avond zeer trefzeker want ook de 11-21 en de 13-22 kwamen op haar naam te staan.

arie

Avanti werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds zuiverder en het was mooi om te zien hoe de diverse patronen en combinaties steeds effectiever werden. Prachtige combinaties tussen Stefan Hogervorst en Arie Vingerling maar ook Daan Westmaas en David Post scoorden fraaie doelpunten.

daan

Zo liep Avanti via 14-22 uit naar 14-28 en met nog drie minuten te spelen wilde het publiek ook de 30 zien. De toeschouwers werden op hun wenken bediend want in de laatste 3 minuten vielen maar liefst acht doelpunten, waarvan vijf voor Avanti. Aanvoerder David Post bracht in de allerlaatste seconde vanachter de korf de 17-33 eindstand op het bord.

fenna

Een prima optreden van Avanti 1, wat het nodige zelfvertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden. Komende zaterdag eindelijk weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt EKVA uit Almere.

Doelpunten: Daan Westmaas (7), Maaike Hazenkamp (6), David Post (5), Fenna Teunissen (5), Stefan Hogervorst (4), Arie Vingerling (3), Kitty van der Ende (2) en Babette Heyblom.

Zie hier het verslag op de Sporting Trigonsite. Zie hier foto´s op Sporting Trigonsite.