20102011 Veld 2010/09/04 Avanti - KVA 14-13
2010/09/04 Avanti - KVA 14-13
Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Iris Westhoven
Stefan Hogervorst(1)

Punten zijn punten en dat was de belangrijkste conclusie na de wedstrijd Avanti tegen KVA. De eerste competitiewedstrijd in de Overgangsklasse bracht niet het spel wat Avanti in de voorbereiding had laten zien. Na een 7-8 achterstand bij rust kwam Avanti in de tweede helft weer op gelijke hoogte en pakte tien minuten voor tijd de eerste twee puntenvoorsprong (13-11). In een spannende slotfase van 13-12, 14-12 en 14-13 kroop Avanti door het oog van de naald. Het goede nieuws is dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan en dat er gewoon twee punten behaald zijn bij de rentree in de overgangsklasse.

Avanti zit dit jaar ingedeeld in een zondagklasse en dat betekende dat de concurrenten volop aanwezig waren met videocamera's. Tegenstander KVA was voor Avanti een redelijk onbekende ploeg, maar trainer Edwin Visser had toch nog een videoband van een wedstrijd van KVA kunnen bekijken en er waren ook uitgebreide speleranalyses beschikbaar zodat Avanti niet helemaal blanco de wedstrijd in ging.

In de eerste helft kwam Avanti niet echt lekker in de wedstrijd. De ploeg had moeite om vloeiende aanvallen te spelen omdat er nogal eens op het volgende aanspeelpunt gewacht moest worden en vooral de eerste aanval had veel één schotsaanvallen. De ploeg van Edwin Visser liet zich opjagen en vergat om rustig op het schot te spelen. Voeg daarbij het feit dat er verdedigend niet altijd even scherp werd gespeeld en de ingredienten van een moeizame wedstrijd waren daar. Het scoreverloop ging tot aan de 5-5 gelijk op, maar KVA sloeg voorrust het eerste gaatje naar 5-7 en 6-8. Vlak voor rust kreeg Ronald Struijk een strafworp die hij benutte en zijn tegenstander een gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter.

Na de rust kreeg KVA in een twee minuten durende aanval vele kansen om weer uit te lopen, maar de bal draaide er gelukkig voor Avanti vele malen weer uit de korf. Het was wederom Ronald Struijk die een, door David Post verdiende, strafworp benutte (8-8). Het scoreverloop ging om en om tot aan de 11-11. Het waren Kitty van der Ende en David Post die Avanti de eerste twee doelpuntenvoorsprong bezorgde (13-11) met nog tien minuten te spelen. Het werd een zeer spannende slotfase. Na de 13-12 was het invaller Stefan Hogervorst die in zijn eerste aanval van afstand de 14-12 scoorde. Maar gelijk scoorde KVA de 14-13 met nog drie minuten te spelen. Er werd niet meer gescoord en Avanti kon opgelucht adem halen. De eerste punten zijn binnen. Eindstand 14-13.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (3), David Post (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Stefan Hogervorst en Iris Westhoven.

Futura - Albatros 15-16
Eibernest - Refleks 22-15
Groen Geel - Sporting Delta 14-10