20102011 Veld 2010/09/11 Refleks -Avanti 16-19
2010/09/11 Refleks -Avanti 16-19
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Sharon vd Meer
Ronald Struijk(6)
Colin vd Zanden(5)
David Post(4)
Dé Post(3)
Sharon vd Meer(1)

Avanti behaalde op sportpark Prinses Irene een zwaar bevochten overwinning op Refleks. Binnen het veld was de stemming grimmig en rond het veld onvriendelijk. Uiteindelijk kreeg vlak voor tijd een speler van Refleks de gele kaart.  De leidsman had echter veel eerder op moeten treden en niet alle onenigheid moeten sussen met een praatgroepje.Hij had zich dan veel problemen kunnen besparen en had de wedstrijd nu niet goed in de hand.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd stond Refleks op voorsprong, even zelfs op 7-10. Maar net als tegen Eibernest/Vrolijk kon Refleks het scherpe schot niet vasthouden. Avanti bleef als een sluipschutter in de buurt, en sloeg op het juiste moment toe. Bij 15-15 onderschept David Post de bal in de verdediging en houdt hem schitterend binnen het veld. Colin van der Zanden  schiet gelijk de 15-16 binnen en Sharon van der Meer de 15-17. Deze klap komt Refleks niet meer te boven. Ronald Struijk en Colin van der Zanden brengen de eindstand van 16-19 op het bord.

De eerste helft zag het er echter niet naar uit dat Avanti met de 2 punten zou gaan lopen. Een scherp schietend Refleks heeft bijna de gehele eerste helft een voorsprong.  Bij een 11-10 stand in het voordeel van Refleks wordt gerust. Avanti kan de wedstrijd doen ombuigen door een enorm sterke afvang en een aantal mooie combinaties rond de  korf. Vooral de doorloop / uitwijk combinatie tussen Ronald Struijk en Davis Post is een juweeltje. Opvallend is wel dat deze wedstrijd 18 van de 19 doelpunten van de heren zijn.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Colin van der Zanden (5), David Post (4), Dé Post (3) en Sharon van der Meer.

Twee overwinningen uit twee wedstrijden dus. Wat een geweldig begin in de Overgangsklasse. De andere uitslagen:

Albatros - Eibernest/Vrolijk :  14-16
KVA - Groen Geel              :  15-15
Sporting Delta - Futura       : 10-9