20102011 Veld 2010/09/18 Avanti - Eibernest 16-11
2010/09/18 Avanti - Eibernest 16-11
Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Ronald Struijk(5)
Dé Post(4)
Colin vd Zanden(3)
David Post(2)
Maaike Hazenkamp(2)

De sensatie kwam deze zaterdag uit Pijnacker waar Avanti titelkandidaat Eibernest/Vrolijk met maar liefst 16-11 versloeg. Na een geweldige openingsfase waarin de Haagse ploeg op maar liefst een 6-0 achterstand werd gezet behield Avanti een ruime marge tot aan de rust (8-3). Na de rust kwam Eibernest nog wel op vier verschil maar kon deze marge niet overbruggen. Avanti speelde de wedstrijd zeer koelbloedig uit en won met 16-11.

colin

In de oefencampagne had Avanti nog met duidelijke cijfers van Eibernest verloren (13-17) en leek de Haagse ploeg toch echt een maatje te groot voor de blauw-witten. Deze middag was van dat verschil niets meer te merken. De destijds met scherp schietende Eibers Wouter Bohmers en Rick van den Blink kwamen in de eerste helft nauwelijks in het hoofdstuk voor. Avanti speelde zeer scherp en goed gefocused en kwam op een ongekende 6-0 voorsprong door doelpunten van Dé Post 2x, Maaike Hazenkamp, David Post, Ronald Struijk en Colin van der Zanden. Het derde doelpunt van David Post was er ééntje om in te lijsten, een prachtige kans onder de korf met één hand afgerond.

david

Pas na 20 minuten wist de Haagse ploeg het eerste doelpunt te scoren. Na de 7-1 van Ronald Struijk en de 7-2 werd Tjalle van Zuilen van Eibernest al naar de kant gehaald en kwam Ruben Datema in de ploeg. Dé Post maakte van afstand 8-2 en voor de rust kwam Eibernest via een strafworp op 8-3. Grote consternatie was er bij de toegekende strafworp. De scheidsrechter had zelf niets gezien maar ging af op het vlagsignaal van zijn grensrechter. In het tumult wat toen ontstond ontving Eiber-coach Jan Bongers nog een gele kaart. De scheidsrechter en zijn nieuwe grensrechter hadden hun handen vol aan deze wedstrijd.

geel

Na de rust bracht Eibernest het doelpuntenverschil terug naar vier. Avanti liet zich niet van de wijs brengen en het was zeer knap wat de jonge ploeg van Edwin Visser deze middag liet zien. De marge bleef minimaal vier en werd op 9-5 zelfs uitgebreid naar zes door David Post en Ronald Struijk. De 11-5 was weer een wonderschone combinatie tussen David en Ronald waaruit laatstgenoemde scoorde. Langzamerhand kregen de Haagse schutters hun schot weer terug, maar Avanti bleef meescoren. De stand ging van 11-7, 12-8, 13-9 naar 14-10. Met nog vier minuten te spelen was de overwinning binnen en maakten Dé Post en Colin van der Zanden het feestje compleet met 15-10 en 16-10. Het slotwoord was voor Eibernest. Eindstand 16-11.

stip

Een zeer knappe prestatie van de ploeg van een trotse coach Edwin Visser. Na drie wedstrijden met een sterk verjongde ploeg ongeslagen op de eerste plaats staan, dat had niemand durven hopen.

maaike

Doelpunten: Ronald Struijk (5), Dé Post (4), Colin van der Zanden (3), Maaike Hazenkamp (2) en David Post (2).