20102011 Veld 2010/10/02 Groen Geel -Avanti 15-11
2010/10/02 Groen Geel -Avanti 15-11
Iris Westhoven
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Iris Westhoven(3)
David Post(2)
Dé Post(2)
Colin vd Zanden(2)
Ronald Struijk(1)
Maaike Hazenkamp(1)

Een moeilijke wedstijd in Noord-Holland welke met 15-11 door Groen Geel werd gewonnen. De eerste helft kwam Avanti nauwelijks in het stuk voor. De rust werd bij een 7-3 stand voor Groen Geel bereikt. Door een opleving na rust kwam Avanti terug tot 8-8. Groen Geel stelde daarna orde op zaken en liep snel uit naar 12-8 waarna de wedstrijd gespeeld was.

iris

Avanti was tot afgelopen zaterdag de trotse ongeslagen koploper van de Overgangsklasse C. De ploeg van Edwin Visser verraste met vier winstpartijen op rij. Voor de start van de competitie werden Eibernest/Vrolijk en Groen Geel gezien als de regelrechte titelkandidaten. Groen Geel verspeelde in de eerste vier wedstrijden al drie punten en mocht de wedstrijd tegen Avanti eigenlijk niet verliezen. Verlies zou betekenen dat Groen Geel al vijf punten zou achterstaan op de koploper.

sharon

Zover kwam het deze middag niet. De ploeg uit Wormer zette Avanti vanaf de beginfase goed vast. Groen Geel beschikt over een lang herenviertal die het de Avanti-heren zowel in de rebound als bij het aanspelen goed lastig maakte. Ook de ballijnen werden zeer goed verdedigd en Avanti leed in de eerste helft veelvuldig balverlies door slordige passing. Daarnaast was het aanvalstempo niet hoog genoeg en dat betekende dat Avanti niet lekker kon aanvallen. David Post opende nog wel de score voor Avanti met een prima afstandsschot, maar daarna stond Avanti ruim twintig minuten droog. Bij 4-1 pakte Edwin Visser een time-out om zijn ploeg weer op de rails te zetten.  Pas bij 5-1 was het Colin van der Zanden die weer een Avanti-doelpunt kon noteren. Groen Geel liep uit naar 7-2, waarna Iris Westhoven de ruststand op 7-3 bepaalde. Een eerste helft waarin beide ploegen de korf van afstand maar weinig vonden. Van de 7 doelpunten van Groen Geel waren er 3 van de strafworpstip en twee doorloopballen.

de

Na de rust scoorde Groen Geel als eerste, maar Avanti kwam beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een sterke fase. Dé Post zette de inhaalrace in met een vrije bal (8-4). De op schot zijnde Iris Westhoven zorgde met twee doelpunten voor de aansluiting waarna Dé Post en Colin van der Zanden de stand weer gelijk trokken (8-8). Groen Geel maakte veel passingfouten en even leek het erop dat Avanti kon profiteren. Een time-out aan de kant van Groen Geel bracht de ploeg uit Wormer weer op scherp. Vanaf de 8-8 werd een gat van vier doelpunten geslagen naar 12-8 en de wedstrijd was gespeeld. De marge bleef tot het einde van de wedstrijd vier. Eindstand 15-11.

colin maaike

Doelpunten: Iris Westhoven (3), David Post (2), Dé Post (2), Colin van der Zanden (2), Maaike Hazenkamp en Ronald Struijk.

Albatros - Refleks 15-17
KVA - Sporting Delta 13-13
Futura - Eibernest/Vrolijk 7-9