20102011 Veld 2010/10/09 Avanti - Futura 14-12
2010/10/09 Avanti - Futura 14-12
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Sharon vd Meer(1)

Na de nederlaag vorige week tegen Groen Geel in Wormer pakte Avanti de draad weer op met een overwinning. Avanti maakte het zichzelf deze middag niet gemakkelijk maar behaalde wel weer twee punten en blijft bovenaan staan in de Overgangsklasse C.

david

In de vooruitblik was al aangegeven dat Futura niet veel doelpunten tegen krijgt ook al staat de ploeg uit Den Haag onderaan. Ook deze middag maakte ze het Avanti verdedigend behoorlijk lastig. Avanti kreeg weinig ruimte om gemakkelijk tot schot te komen. Verder was het opvallend dat Futura ondanks het lengtenadeel veel lange aanvallen met veel rebound kon spelen. Toch is Avanti geen moment echt in gevaar gekomen. De wedstrijd werd gefloten door korfballeaguescheidsrechter Marco van der Lucht. Zijn vaste grensrechter is momenteel ziek waardoor hij tijdelijk alleen in andere korfbalklassen fluit.

marco

Futura maakte het openingsdoelpunt waarna Maaike Hazenkamp met een prachtig schot achter de korf de gelijkmaker noteerde. Vanuit eenzelfde positie bracht David Post zijn ploeg vervolgens op voorsprong. Na de 2-2 was het de eerste aanval die de eerste twee doelpuntenmarge wist te realiseren. Wederom Maaike Hazenkamp en Dé Post scoorden van afstand. Toch zat Avanti aanvallend nog niet lekker in de wedstrijd. De passing was niet altijd even strak en de ploeg van Edwin Visser wilde teveel forceren om aan de straffe verdediging te ontkomen. Na de 4-3 scoorde Kitty van der Ende 5-3, maar daarna liet de topschutter van Futura, Cyril van Es, zich gelden. Twee zuivere schoten betekenden weer een gelijke stand (5-5). De 6-5 van David Post was weer van grote klasse. In volle vaart in een doorbraak de korf voorbij vliegen en dan toch nog met één hand weten te scoren. Hij gaat er patent op aanvragen. Ronald Struijk gaf Avanti meer ruimte door een prima schot van afstand (7-5). Na de 7-6 waren het Sharon van der Meer (doorloop) en Iris Westhoven (in het rustsignaal) die de 9-6 ruststand verzorgden.

sharon

Na de rust speelde Futura lange aanvallen en wist hieruit tweemaal te scoren tot aan de 9-8. Avanti kwam in deze fase wat moeizaam tot goed verzorgde aanvallen. Uiteindelijk was het Dé Post die Avanti weer op twee verschil bracht (10-8). Deze marge van twee wisten de blauw-witten tot aan het einde vast te houden want via 11-9. 12-10, 13-11 werd een eindstand van 14-12 bereikt. De conclusie was dat Avanti het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt deze zaterdag maar dat de twee punten gewoon weer in de tas zitten en de ploeg nog gewoon bovenaan staat in de Overgangsklasse C. Tien punten uit zes wedstrijden, dat is een prima prestatie voor deze jonge ploeg.

de

Doelpunten: Dé Post (3), Maaike Hazenkamp (2), David Post (2), Ronald Struijk (2), Iris Westhoven (2), Kitty van der Ende, Sharon van der Meer en Colin van der Zanden.