20102011 Veld 2010/10/16 Albatros -Avanti 14-13
2010/10/16 Albatros -Avanti 14-13
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
David Post(3)
Dé Post(3)
Iris Westhoven(2)
Ronald Struijk(2)
Maaike Hazenkamp(2)
Sharon vd Meer(1)

Avanti is in Zwijndrecht tegen de tweede nederlaag van dit veldseizoen aangelopen. Na een goede eerste helft werd een niet meer scorende tweede aanval Avanti in de tweede helft fataal. Eindstand 14-13.

maaike

Avanti en Albatros zijn ploegen die elkaar de laatste jaren veelvuldig zijn tegengekomen in competitie- en oefenverband. Er zijn geen geheimen qua speelstijl en het zijn altijd mooie wedstrijden om te zien. In aanloop naar deze competitie had Avanti nog verloren van Albatros maar de ploeg uit Pijnacker haalde tot nu toe veel meer wedstrijdpunten binnen en stond verrassend bovenaan in de Overgangsklasse.

colin

De sportredactie van het Algemeen Dagblad had er deze week weinig van begrepen want in een interview met trainer Edwin Visser werd zelfs gememoreerd dat Avanti in de wedstrijd tegen Albatros kampioen kon worden. Het moet een journalist geweest zijn die weinig met korfbal op heeft anders had die wel geweten dat de veldcompetitie in twee onderdelen gespeeld wordt: voor en na de zaalcompetitie.

sharon

Avanti speelde tegen Albatros een best aardige eerste helft. Er was veel rebound, zowel aanvallend als verdedigend, en het publiek werd getrakteerd op veel schoten en mooie combinaties. Het eerste doelpunt van David Post kwam weer voort uit een wervelende combinatie met Ronald Struijk. Na de gelijkmaker was het de tweede aanval die direct het volle rendement uit de aanval haalde. Afstandsschoten van Dé Post en Sharon van der Meer betekenden de eerste twee doelpuntenmarge (1-3). Tot aan de rust wist Avanti op voorsprong te blijven. Naast prima schoten waren er ook mooie doorbraakkansen. Het doelpunt van Maaike Hazenkamp was een plaatje. Aangegeven vanuit de ruimte door Dé Post verschalkte zij haar tegenstandster met een prima doorloop. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 7-8 voorsprong voor Avanti.

ronald

Na de rust kreeg Avanti uit de eerste de beste aanval een strafworp mee die door Dé Post werd benut (7-9). Maar na de 8-9 en de 8-10 van Ronald Struijk stokte de doelpuntenproductie bij Avanti. De tweede aanval stond maar liefst 15 minuten voor de korf maar de bal wilder er niet meer in. Er zat minder tempo in de aanval en ook de rebound was minder verzorgd dan in de eerste helft. Albatros profiteerde en kwam langszij (10-10). Iris Westhoven bracht Avanti weer op voorsprong (10-11) en Albatros maakte gelijk. Wederom een moeizaam aanvallend Avanti bracht trainer Edwin Visser ertoe om Stefan Hogervorst in de ploeg te brengen voor Colin van der Zanden. Ondanks veel schoten kwam er geen doelpunt op het scorebord voor Avanti, wel voor Albatros. Met nog vijf minuten te spelen waren de Zwijndrechters op 13-11 gekomen. David Post verkleinde de achterstand naar 13-12 en na de 14-12 was het Maaike Hazenkamp die in de slotminuut de eindstand op 14-13 bracht. Een onnodige nederlaag voor Avanti want gezien het vertoonde spel in de eerste helft had er meer in gezeten.

ronald

Doelpunten: David Post (3), Dé Post (3), Maaike Hazenkamp (2), Ronald Struijk (2), Iris Westhoven (2) en Sharon van der Meer.