20122013 Zaal 2013/01/05 Avanti - Die Haghe 16-24
2013/01/05 Avanti - Die Haghe 16-24
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
60' Tekst Eindstand 16-24
59' Afstand Die Haghe(16 - 24)
58' Afstand Die Haghe(16 - 23)
57' Vrije Bal Daan Westmaas(16 - 22)
57' Afstand Die Haghe(15 - 22)
56' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 21)
56' Afstand Die Haghe(14 - 21)
56' Tekst Time out
55' Afstand Die Haghe(14 - 20)
55' Afstand David Post(14 - 19)
55' Vrije Bal Die Haghe(13 - 19)
55' Tekst Laatste 5 minuten
54' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 18)
53' Korte kans Die Haghe(12 - 18)
50' Korte kans Fenna van Leeuwen(12 - 17)
47' Strafworp Die Haghe(11 - 17)
43' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 16)
41' Vrije Bal Die Haghe(10 - 16)
41' Vrije Bal Daan Westmaas(10 - 15)
40' Afstand Die Haghe(9 - 15)
34' Afstand Maaike Hazenkamp(9 - 14)
31' Afstand Daan Westmaas(8 - 14)
31' Vrije Bal Die Haghe(7 - 14)
30' Tekst 2e helft begonnen, 7-13
30' Tekst Ruststand 7-13
29' Afstand Die Haghe(7 - 13)
29' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 12)
28' Korte kans Die Haghe(6 - 12)
27' Afstand Die Haghe(6 - 11)
22' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 10)
22' Afstand Die Haghe(5 - 10)
19' Vrije Bal Die Haghe(5 - 9)
18' Korte kans David Post(5 - 8)
14' Afstand Die Haghe(4 - 8)
14' Tekst We gaan weer verder
14' Tekst Blesseure dame Die Haghe
11' Afstand Babette Heyblom(4 - 7)
9' Tekst Time out
9' Afstand Daan Westmaas(3 - 7)
8' Afstand Die Haghe(2 - 7)
6' Afstand Die Haghe(2 - 6)
6' Afstand Arie Vingerling(2 - 5)
5' Afstand Die Haghe(1 - 5)
5' Korte kans Daan Westmaas(1 - 4)
4' Afstand Die Haghe(0 - 4)
4' Korte kans Die Haghe(0 - 3)
3' Afstand Die Haghe(0 - 2)
0' Afstand Die Haghe(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Arie Vingerling(1)

Avanti liep een verdiende nederlaag op tegen een veel beter en effectiever spelend Die Haghe. Na een slordig begin en een 0-4 achterstand liep de ploeg uit Pijnacker de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Na een 7-13 achterstand bij rust werd eindigde de wedstrijd in een ruime 16-24 overwinning voor Die Haghe.

david

Veel toeschouwers hadden deze avond de weg naar sporthal De Viergang gevonden, want er werden op deze inhaalzaterdag weinig korfbalwedstrijden gespeeld. Vanwege het 50 jarige jubilieumfeest van Avanti in 2012 was deze wedstrijd verplaatst naar 5 januari. Zowel Die Haghe als Avanti zijn in achtervolging op koploper Victum/IGCN. De winnaar zou de koploper inhalen.

daan

Avanti begon slordig en niet geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste drie aanvallen leverde driemaal balverlies op. De passing was slecht verzorgd en de combinaties werden moeilijk gevonden. Die Haghe was wel messcherp en na vijf minuten stond er al een 0-4 stand op het scorebord. De twee weken vrije periode had Avanti zichtbaar geen goed gedaan. Avanti ging na het openingsdoelpunt van Daan Westmaas per aanval meescoren maar kon niet dichterbij komen. Bij 3-7 nam Steven Mijnsbergen een time out en kwam Avanti beter in de wedstrijd. Er werd meer verdedigende rebound gepakt, maar de grotere aanvoer naar de aanval resulteerde nog niet in meer doelpunten. Wel in meer schotkansen, maar Avanti had de zuiverheid van voor de kerstvakantie niet te pakken. Die Haghe was beduidend effectiever in de afronding. Voor de rust werd het verschil zelfs zes doelpunten bij 6-12. De ploegen gingen rusten met een 7-13 stand.

fenna

Na de rust had Die Haghe het speltechnisch wat moeilijker dan Avanti. Een aantal maal gingen ze door de schotklok heen, maar Avanti wist daar onvoldoende van te profiteren. Bij de stand 9-14 konden de blauw-witten op vier doelpunten komen, maar de strafworp werd gemist en Die Haghe middels Art vd Velde scoorde wel en het was 9-15 in plaats van 10-14. Dit had een moment kunnen zijn waarop de ruggen weer gerecht hadden kunnen worden met het vertrouwen in een terugkeer in de wedstrijd. Die Haghe was deze zaterdag duidelijk beter, zowel in de afronding, qua spelaggressie als ook in de rebound. Afvallende ballen in de aanval van Avanti waren 9 van de 10 keer voor de Hagenaars. En zo speelde Avanti een verloren wedstrijd met een eindstand van 16-24.

arie

Die Haghe is hiermee de nieuwe koploper in de Overgangsklasse C. Voor Avanti is er nog niets aan de hand en heeft het nog alles in eigen hand. De maand januari staat in het teken van alleen maar belangrijke wedstrijden. Aanstaande zaterdag krijgt het Vriendenschaar op bezoek, dan wacht de return tegen Die Haghe in Den Haag en vervolgens komt Victim op bezoek waar nog een appeltje mee te schillen valt. Kortom, snel vergeten deze dag en komende zaterdag voor eigen publiek ouderwets vlammen!

stefan

Doelpunten: Stefan Hogervorst (5), Daan Westmaas (5), David Post (2), Maaike Hazenkamp, Babette Heijblom, Fenna Teunissen en Arie Vingerling.