Maaike Hazenkamp
Sharon vd Meer
Stefan Hogervorst
Koen Ruigrok
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Judith Post(1)

Door een 18-10 overwinning op ONDO is Avanti kampioen geworden in de eerste klasse en promoveert nu naar de Overgangsklasse. Na een moeizame eerste helft waarin het zuivere schot ontbrak, liet Avanti er in de tweede helft geen twijfel over bestaan wie de beste in deze klasse is. Binnen 10 minuten werd het 12-6 en speelde Avanti een gewonnen wedstrijd. Eindstand 18-10.

\r\n

campione

Eigenlijk was er geen speler rouwig om dat de eerste kampioenswedstrijd twee weken terug in Barendrecht verloren was gegaan. Nu kon het feestje thuis gevierd worden en was David Post er ook weer bij na zijn schorsing. Er was heel veel publiek afgekomen op deze kampioenswedstrijd. Het terras was tjokvol en ook langs het veld stond een groot aantal toeschouwers.

Avanti begon voortvarend aan de wedstrijd, was heer en meester in de rebound en had veel schotkansen. Via Dé Post werd het 1-0 en 2-0. Het verschil in doelpunten bleef twee tot aan de 4-2. Avanti had de meeste kansen maar was niet scherp in de afronding. Twee strafworpen voor ONDO betekende dat de ploeg uit 's Gravenzande weer in de wedstrijd zat en op 4-4 kwam. Voor ONDO stond er ook het nodige op het spel want de ploeg is verre van veilig van degradatie. Twaalf minuten voor de rust pakte ONDO zelfs de eerste voorsprong (4-5). Drie doelpunten op rij van Dé Post, Fenna Teunissen en Ronald Struijk brachten Avanti weer aan de leiding (7-5). De rust werd bereikt met een 8-6 stand na wederom een doelpunt van aanvoerder Dé Post (8-6). Avanti was in de eerste helft het team met de meeste kansen maar was zeer slordig in de afronding waardoor ONDO bij kon blijven.

Na de rust sloeg Avanti direct haar slag. Twee strafworpen van Ronald Struijk (verdiend door David Post) en schoten van Dé Post en Judith Molijn betekende 12-6 en de wedstrijd was gespeeld. Avanti behield eenvoudig de ruime voorsprong en kon aan het einde nog veelvuldig wisselen. Dit gebeurde pas nadat het publiek nog had kunnen genieten van de laatste doelpunten van Mariska Zuidervaart in Avanti 1. Een karakteristieke Mariska doorloop betekende de 14-7. En het afscheid was compleet met een afstandstreffer op de 16-9. Toen was het tijd om de jeugd in te brengen. Aan het slot van de wedstrijd stond een zeer jeugdig aanvalsvak de wedstrijd uit te spelen. Met afstandsdoelpunten van Ronald Struijk en Fenna Teunissen werd een 18-10 eindstand bereikt.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2), Judith Molijn, David Post, Iris Westhoven en Colin van der Zanden.

Het eerste werd gehuldigd door voorzitter Pieter Pijper die memoreerde het ook niet vervelend te vinden dat Avanti 1 met de kampioenswedstrijd had gewacht tot hij weer terug van vakantie was. Een speciaal woord van dank was er voor de vertrekkende trainer-coach Steven Mijnsbergen die veel voor Avanti heeft betekend. In de woorden van de voorzitter: "hij heeft Avanti leren korfballen". In de drie jaar dat Steven werkzaam is geweest bij Avanti werd zowel op het veld als in de zaal promotie naar de Overgangsklasse gerealiseerd door tweemaal kampioen te worden. Zeker een kampioenschap van Avanti op het veld was heel, heel lang geleden. Ook werd afscheid genomen van Fenna Teunissen die komend seizoen bij Eibernest/Vrolijk gaat spelen dat in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt.

Avanti kan terugkijken op een zeer geslaagd seizoen, een prima rentree in de overgangsklasse in de zaal en een fantastisch kampioenschap op het veld. Door het verlies van ODO vandaag is Avanti helemaal met overmacht kampioen geworden. Spelers/speelsters en begeleiding: van harte gefeliciteerd. We hebben genoten!