20092010 Veld 2010/05/15 Vitesse -Avanti 11-10
Mariska Zuidervaart
Judith Post
Iris Westhoven
Koen Ruigrok
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Fenna van Leeuwen(3)
Dé Post(2)
Colin vd Zanden(2)
Ronald Struijk(1)
Mariska Zuidervaart(1)
Judith Post(1)

Avanti heeft de eerste kans om kampioen te worden aan zich voorbij laten gaan. In de slechtste wedstrijd sinds tijden werd er met 11-10 verloren van Vitesse in Barendrecht na een 6-5 achterstand bij rust.

ronald

Of het nu onderschatting was of juist de zenuwen vanwege een kampioenswedstrijd we zullen het niet weten, feit was wel dat de vele, vele toeschouwers een Avanti zagen dat geen schim was van de ploeg die na de zaal zoveel indruk maakte. Waar in de afgelopen weken Avanti het tempo van de wedstrijd hoog hield en overduidelijk domineerde leek het wel of de ploeg lamgeslagen was. Vielen de doelpunten na de zaal als rijpe appelen van de bomen, nu kreeg Avanti de bal maar niet door de korf.

Zonder de geschorste David Post maar met een prima reboundende Koen Ruigrok in de basis keek Avanti binnen vijf minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Via een doorloop van de snipverkouden Mariska Zuidervaart en een afstandsschot van Fenna Teunissen klampte Avanti weer aan (3-2). En na de 4-2 trokken Judith Molijn en Dé Post de stand weer gelijk. De eerste aanval van Vitesse, met een weer sterk spelende Remco den Otter, schoot met scherp en binnen drie minuten keek Avanti weer tegen een achterstand aan (6-4). Aanvoerder Dé Post scoorde de 6-5 en helaas miste Judith Molijn de kans op 6-6 uit een doorloop. Vitesse stond terecht voor met de rust. Het had veel rebound en kon vele malen per aanval schieten waar Avanti veel minder schotpogingen per aanval had.

In de tweede helft kon Vitesse aanvankelijk gemakkelijk op voorsprong blijven. De ploeg uit Barendrecht scoorde als eerste (7-5). Avanti mist dan een strafworp maar Fenna Teunissen maakt daarna toch de 8-6. Een doorloop brengt Vitesse zelfs op 9-6. Mariska Zuidervaart wordt dan vervangen door Maaike Hazenkamp. Avanti zet aan voor een laatste aanvalsoffensief en lijkt daarin bijna te slagen. Colin van der Zanden scoort van afstand de 9-7, Fenna Teunissen de 9-8 ook van afstand en het Avanti-publiek ziet het weer helemaal zitten wanneer eerst Ronald Struijk van afstand gelijk maakt en gaat uit zijn dak bij de 9-10 van wederom Colin van der Zanden. Toch kan Avanti het niet afmaken en moet met lede ogen toezien dat Vitesse vier minuten voor tijd de 10-10 maakt en twee minuten voor tijd de 11-10.

Een domper voor de ploeg en de vele toeschouwers die de moeite hadden genomen om naar Barendrecht te komen. ODO wint van Maassluis met zeer duidelijke cijfers (13-4) en nadert tot op drie punten. Avanti heeft nog twee kansen om het kampioenschap binnen te halen. Zaterdag 29 mei speelt het haar laatste thuiswedstrijd tegen ONDO uit 's Gravenzande en een week later wordt de competitie afgesloten tegen Fortissimo in IJsselstein. We roepen iedereen op om zaterdag 29 mei aanwezig te zijn bij de kampioenswedstrijd van Avanti 1 tegen ONDO 1. Aanvang 15.30 uur.

Via deze weg een bedankje aan Arjenne Vollering die zaterdag nog speciaal naar de veiling is gereden voor de kampioensbloemen van drie teams binnen Avanti. Twee van de drie werden zaterdag daadwerkelijk kampioen en voor het eerste waren er toch nog bloemen voor de gerealiseerde promotie.

Doelpunten: Fenna Teunissen (3), Dé Post (2), Colin van der Zanden (2), Judith Molijn, Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart.