20092010 Veld 2010/04/24 Avanti - SDO 21-11
2010/04/24 Avanti - SDO 21-11
Mariska Zuidervaart
Iris Westhoven
Judith Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Maaike Hazenkamp(1)

Avanti behaalde een ruime overwinning op SDO uit Kamerik. Na een ruststand van 10-6 liep Avanti eenvoudig weg naar 14-6. Concentratieverlies leidde ertoe dat SDO terug kon komen tot 14-9 maar daarna pakte Avanti de draad weer op en finishte bij 21-11.

colin

Voor de vierde maal dit seizoen speelde Avanti tegen SDO uit Kamerik. De vorige drie ontmoetingen eindigden in een overwinning voor Avanti waarbij de laatste wedstrijd met het kleinste verschil gewonnen werd. SDO is een ploeg die gedurende het seizoen steeds beter is gaan spelen en ondanks het feit dat ze in de zaal met nul punten zijn gedegradeerd was Avanti gewaarschuwd. Na de zaal had SDO namelijk al tweemaal gewonnen.

De eerste tien minuten ging het scoreverloop gelijk op (2-2). Het was Avanti dat als eerste een marge van twee doelpunten verschil pakte. Tweemaal een afstandstreffer via Colin van der Zanden betekende 4-2. En na de 5-3 werd het volgende gaatje geslagen. Dankzij Colin van der Zanden en Mariska Zuidervaart werd het 7-3. Tot aan de rust scoorde de ploegen om en om en zochten de ploegen bij 10-6 de kleedkamers op.

Na de rust sloeg Avanti direct toe. Vier doelpunten op een rij maakte dat de ploeg van Steven Mijnsbergen op een riante voorsprong kwam (14-6). Verlies van concentratie leverde slordigheden op en SDO kroop enigszins dichterbij (14-9). Avanti werd van de zijkant weer op scherp gezet en liep vervolgens weer verder weg van SDO. Via 15-9 en 16-10 werd het via David Post, Ronald Struijk, invalster Maaike Hazenkamp en Colin van der Zanden zelfs 20-10. De scheidsrechter floot bij 21-11 voor het eindsignaal. Wederom een ruime overwinning voor Avanti.

Doelpunten: Colin van der Zanden (5), David Post (3), Dé Post (3), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (2), Maaike Hazenkamp en Iris Westhoven.