20122013 Zaal 2013/01/26 Avanti - Victum 30-15
2013/01/26 Avanti - Victum 30-15
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
30' Afstand Kitty vd Ende
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand Babette Heyblom
30' Doorloop Babette Heyblom
30' Afstand Arie Vingerling
30' Afstand David Post
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Daan Westmaas
30' Strafworp Daan Westmaas
30' Doorloop Daan Westmaas
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Doorloop Stefan Hogervorst
Kitty vd Ende(1)

Via een geweldige 30-15 overwinning heeft Avanti de nederlaag opgelopen in Houten op een indrukwekkende manier rechtgezet. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft waarin Avanti op een 6-0 voorsprong kwam en via 10-4 met een demarrage in de laatste 3 minuten met een 14-4 stand de kleedkamers opzocht. In de tweede helft werd deze ruime marge nog enigszins uitgebreid en werd Victum voor de tweede achtereenvolgende week op een ruime nederlaag getrakteerd.

stefan

Avanti had deze zaterdag Dé en Henk Jan Post als coaches langs de kant omdat Steven Mijnsbergen na zijn rode kaart voor 3 wedstrijden is geschorst. Het toeval wilde dat de scheidsrechter die vorige week de rode kaart uitdeelde ook nu weer was aangesteld om Avanti te fluiten. Deze keer had Avanti er zeker baat bij want de overtredingen die Victum in de korfzone maakte werden allemaal gezien en afgefloten.

post

Ondanks het missen van een strafworp (in totaal zou Avanti er drie missen) na drie minuten zat Avanti van begin af aan goed in de wedstrijd. Er werd met passie gespeeld en de aanvallen waren zeer effectief. Na ruim tien minuten stond er een klinkende 6-0 voorsprong op het scorebord. Avanti had een zeer duidelijk lengteoverwicht. Arie Vingerling kon hierdoor weer ouderwets goed rebounden en Stefan Hogervorst profiteerde optimaal van dit reboundoverwicht. Hij zou maar liefst negenmaal scoren, en dat hadden er zelfs meer kunnen zijn als de kansen vanaf 2.50 meter waren benut.

babette

Ook in het andere vak leverde het reboundoverwicht vele schotkansen op en waren het Fenna Teunissen en Daan Westmaas die veelvuldig scoorden. Niet alleen aanvallend werd het lengteoverwicht goed benut, verdedigend had de ploeg van de gebroeders Post veel steals. Met de rust stond er een zeer ruime 14-4 stand op het bord en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

arie

Avanti was over veel meer schijven gevaarlijk en alle spelers en speelsters zouden tot scoren komen. Mocht Victum nog enigszins gedacht hebben om na de rust terug te komen, via Daan Westmaas en tweemaal Arie Vingerling was het vijf minuten na rust al 17-5 en was het gedaan. Avanti kon de wedstrijd heerlijk uitballen en gesteund door het geweldige publiek ook nog doorhalen tot de 30 doelpunten. Het was Kitty van der Ende die de eer had om de 30e te noteren. Eindstand 30-15.

kitty

Doelpunten: Stefan Hogervorst (9), Fenna Teunissen (5), Daan Westmaas (5), Babette Heijblom (3), David Post (3), Arie Vingerling (3), Kitty van der Ende en Maaike Hazenkamp.

Die Haghe ontsnapte in Kampen net aan puntverlies. Voor Avanti is het zaak om elke week te blijven winnen om direct van elke mogelijke misstap van Die Haghe te kunnen profiteren.