20122013 Zaal 2013/02/02 Antilopen -Avanti 13-17
2013/02/02 Antilopen -Avanti 13-17
Arie Vingerling
Daan Westmaas
Babette Heyblom
60' Tekst einde, 13-17 winst.
59' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 17)
57' Afstand Maaike Hazenkamp(13 - 16)
54' Afstand Antilopen(13 - 15)
51' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 15)
48' Korte kans Antilopen(12 - 14)
47' Afstand Babette Heyblom(11 - 14)
47' Afstand Antilopen(11 - 13)
45' Doorloop Fenna van Leeuwen(10 - 13)
43' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 12)
42' Strafworp Stefan Hogervorst(10 - 11)
41' Afstand David Post(10 - 10)
40' Korte kans Antilopen(10 - 9)
39' Afstand Antilopen(9 - 9)
36' Afstand Arie Vingerling(8 - 9)
34' Afstand Antilopen(8 - 8)
32' Afstand Daan Westmaas(7 - 8)
30' Tekst rust
30' Tekst 2e helft begonn
26' Afstand Antilopen(7 - 7)
26' Vrije Bal Stefan Hogervorst(6 - 7)
25' Afstand Daan Westmaas(6 - 6)
25' Afstand Antilopen(6 - 5)
22' Korte kans Arie Vingerling(5 - 5)
21' Afstand Antilopen(5 - 4)
19' Doorloop Fenna van Leeuwen(4 - 4)
19' Afstand Antilopen(4 - 3)
16' Afstand Antilopen(3 - 3)
13' Afstand Arie Vingerling(2 - 3)
11' Afstand Antilopen(2 - 2)
10' Afstand Antilopen(1 - 2)
8' Doorloop Stefan Hogervorst(0 - 2)
5' Afstand Stefan Hogervorst(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Babette Heyblom(1)

Avanti heeft in een matige wedstrijd van Antilopen in Leusden gewonnen.  Beide ploegen slaagden er niet in om lekker in het spel te komen waardoor het een rommelige wedstrijd werd waar niet veel lijn in zat. Dit mede door het grote aantal plaatsfouten.

Met voorzitter Pieter Pijper op de bank voor de geschorste Steven ( Henk Jan was natuurlijk met zijn ploeg mee naar Noordwolde ). Als reserves zaten Dieter Bos en Simone Francooijs op de bank. Avanti begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd. Ondanks het vele balverlies tekent Stefan via een afstandsschot en een doorloop voor een 0-2 voorprong. Die is in de 10e minuut al weer rechtgetrokken door twee afstandschoten van Antilopen. Vervolgens blijven de ploegen tot de rust bij 7-7 binnen een punt van elkaar. Slechts 14 doelpunten in de eerste helft mede door het enorme aantal gemiste doorlopen en korte kansen onder de korf door beide ploegen. De 6-7 van Stefan is een pareltje waar hij zijn verdediger laat langsvliegen bij een vrije bal en koeltjes de geboden kans afmaakt.

In de tweede helft is er nog steeds niet veel scherpte in de afwerking en Avanti kan geen afstand nemen van  Antilopen.  Halverwege de tweede helft is de score pas 10-10 en het lijkt er niet op dat Avanti de wedstrijd zo maar gaat winnen. Op dat moment staat Stefan weer op en zorgt met een strafworp en een afstandschot voor een 10-12 voorsprong. De 9-10 van David is ook een juweeltje na een wegtrekbal. Als Fenna met een doorloop ( zij kreeg veel ruimte van haar tegenstandster ) dan ook snel 10-13 aantekent lijkt het verzet van Antilopen gebroken. Maar ze geven het nog niet helemaal op. Tot 13-15 blijft het verschil twee, maar Maaike en Stefan breken het verzet voor de eindstand van 13-17.

Een toch wel zwaarbevochten overwinning tegen de hekkensluiter. Ook Die Haghe pakte tegen Ekva de volle winst dus met nog 3 wedstrijden te gaan blijft het verschil 3 punten. Als laatste mag ook wel gezegd worden dat scheidsrechter van Tilburg en assistent de Hoogh-Mulder de wedstrijd erg goed leidden.

Doelpunten : Stefan Hogervorst(6) , Arie Vingerling (3) ,Fenna Teunissen(3), Daan Westmaas(2),  Babette Heyblom(1) ,David Post(1), Maaike Hazenkamp(1)