20122013 Zaal 2013/02/09 Avanti - DOS Kampen 18-16
2013/02/09 Avanti - DOS Kampen 18-16
Daan Westmaas
Arie Vingerling
Babette Heyblom
60' Tekst Eindstand 18-16
59' Afstand David Post(18 - 16)
59' Afstand Fenna van Leeuwen(17 - 16)
58' Afstand Ronald Struijk(16 - 16)
58' Vrije Bal DOS Kampen(15 - 16)
56' Tekst Ronald voor Arie
55' Afstand Fenna van Leeuwen(15 - 15)
55' Tekst Time out
54' Afstand DOS Kampen(14 - 15)
54' Afstand Nikki van Trigt(14 - 14)
50' Vrije Bal DOS Kampen(13 - 14)
49' Afstand Daan Westmaas(13 - 13)
46' Strafworp DOS Kampen(12 - 13)
43' Tekst Daan mist sw
42' Afstand Maaike Hazenkamp(12 - 12)
41' Afstand DOS Kampen(11 - 12)
40' Tekst Dos Kampen mist sw
39' Strafworp Daan Westmaas(11 - 11)
39' Afstand David Post(10 - 11)
39' Afstand DOS Kampen(9 - 11)
35' Vrije Bal Stefan Hogervorst(9 - 10)
34' Afstand DOS Kampen(8 - 10)
32' Korte kans DOS Kampen(8 - 9)
32' Afstand Arie Vingerling(8 - 8)
31' Afstand Maaike Hazenkamp(7 - 8)
31' Doorloop DOS Kampen(6 - 8)
30' Tekst Rust 6-7
30' Tekst 2e helft begonn
29' Tekst Dos Kampen mist sw
25' Afstand David Post(6 - 7)
22' Vrije Bal DOS Kampen(5 - 7)
21' Strafworp Stefan Hogervorst(5 - 6)
21' Tekst Time out
20' Afstand DOS Kampen(4 - 6)
19' Afstand David Post(4 - 5)
19' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 5)
18' Afstand DOS Kampen(2 - 5)
16' Afstand DOS Kampen(2 - 4)
15' Afstand DOS Kampen(2 - 3)
12' Strafworp Stefan Hogervorst(2 - 2)
11' Afstand DOS Kampen(1 - 2)
6' Afstand DOS Kampen(1 - 1)
2' Afstand Kitty vd Ende(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Arie Vingerling(1)

Avanti speelde een moeizame wedstrijd tegen DOS Kampen. Na bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken te hebben werd in de laatste twee minuten de wedstrijd beslist. Invaller Ronald Struijk speelde een belangrijke rol en zorgde met zijn inzet en drive voor net dat beetje extra waardoor de punten in Pijnacker bleven. Eindstand 18-16.

stefan

Oeps!

"Waar ben ik aan begonnen", stamelde een zeer blije Dé Post na afloop van de wedstrijd. Samen met broer Henk Jan nam hij vandaag de coaching voor zijn rekening en konden ze vol aan de bak want Avanti zat niet lekker in de wedstrijd. De eerste aanval miste de scherpte en zag vele ballen zelfs de mand niet raken en de tweede aanval speelde te voorspelbaar met Stefan Hogervorst als puntspeler die te geforceerd de aanval zocht. De tweede helft kwam Avanti heel langzaam naderbij en met een spetterende slotfase was het erop en erover geweest.

daan

Zo, die springt hoog......

Avanti opende nog wel de score via een balletje achter de korf van Kitty van der Ende. Daarna nam DOS Kampen meer het heft in eigen hand en pakte na de 2-2 de eerste twee doelpuntenmarge. Avanti werd aanvallend goed onder druk gezet en kwam niet gemakkelijk tot een schot. En als er al geschoten kon worden dan was de druk zo groot geweest dat de korf niet geraakt werd. Maar Avanti had DOS verdedigend ook goed in de tang zodat het massaal opgekomen publiek niet al teveel doelpunten kon bewonderen. Met de rust stond er voor zaalbegrippen een magere 6-7 stand op het scorebord.

david

David Post 4-5 vanachter de korf

Na de rust kwam DOS Kampen op 6-8 en waren het Maaike Hazenkamp en Arie Vingerling die Avanti op gelijke hoogte brachten. Maar binnen de minuut was het Linda Treep van de ploeg uit Overijssel die de marge weer op twee bracht (8-10). De nummer 6 van DOS was deze avond een ware plaag voor de dames van Avanti want zij scoorde menig belangrijk doelpunt. Na de 9-11 was het de eerste aanval via David Post (ringloos doelpunt) en Daan Westmaas die de stand weer gelijk maakte (11-11). Met nog negentien minuten te spelen werd Nikki van Trigt in het veld gebracht voor Babette Heijblom. Na de 11-12 was het Maaike Hazenkamp die de 12-12 scoorde. Avanti miste vervolgens een strafworp maar na de 12-13 werd het alsnog via Daan Westmaas 13-13. De score bleef gelijk opgaan en het publiek zat op het puntje van de stoel en liet zich steeds meer horen. DOS nam nog steeds het voortouw in het scoreverloop maar Avanti sloot steeds aan. Nikki van Trigt de 14-14 en Fenna Teunissen de 15-15.

fenna

Fenna 17-16

Met nog 4 minuten te spelen wordt Ronald Struijk in het veld gebracht voor Arie Vingerling. Ronald speelt momenteel zeer sterk in het tweede team en moest Avanti de overwinning gaan brengen. Zijn eerste schoten draaiden er nog net uit maar na de 15-16 was het Ronald die de gelijkmaker scoorde op 1 minuut en 21 seconden van het einde. De zaal ontplofte toen Fenna Teunissen daarna ook nog de 17-16 maakte. De bal ging naar de andere kant maar kwam 27 seconden voor tijd weer in het bezit van Avanti. Dus de volle 25 seconden uitspelen werd er van de kant geschreeuwd. Spelen, spelen, spelen dat waren de woorden van de coaches. Maar David Post was zo zeker van zijn schot dat hij veel eerder dan de 25 seconden waren afgelopen schoot en ijskoud de 18-16 scoorde. Wat een aktie en wat een spetterend einde van een zeer moeizame wedstrijd. Eindstand 18-16.

18-16

Uitspelen die 25 seconden......Wat doet David nu? Gewoon scoren, 18-16!

Doelpunten: Stefan Hogervorst (4), David Post (4), Maaike Hazenkamp (2), Fenna Teunissen (2), Daan Westmaas (2), Kitty van der Ende, Ronald Struijk, Nikki van Trigt en Arie Vingerling.

Klik hier voor de foto's

yes

Gebroeders Post pakken weer de punten!

Antilopen pakt de laatste strohalm in de strijd om degradatie door een ruime overwinning op Vriendenschaar. Die Haghe wint zeer ruim in Leiden van Sporting Trigon en kan op zaterdag 2 maart kampioen worden thuis tegen Antilopen.

Antilopen - Vriendenschaar 19-15
Sporting Trigon - Die Haghe 10-18
EKVA - Victum/IGCN 26-27