20122013 Zaal 2013/03/02 Avanti - Sporting Trigon 24-18
2013/03/02 Avanti - Sporting Trigon 24-18
Arie Vingerling
Daan Westmaas
Babette Heyblom
60' Tekst Eindstand 24-18
59' Afstand Sporting Trigon(24 - 18)
58' Afstand Sporting Trigon(24 - 17)
58' Afstand Fenna van Leeuwen(24 - 16)
57' Afstand David Post(23 - 16)
55' Afstand Sporting Trigon(22 - 15)
55' Afstand Sporting Trigon(22 - 16)
54' Afstand Daan Westmaas(22 - 14)
54' Korte kans David Post(21 - 14)
54' Korte kans Manon Ballings(20 - 14)
52' Strafworp David Post(19 - 14)
51' Afstand David Post(18 - 14)
49' Strafworp Daan Westmaas(17 - 14)
49' Afstand Sporting Trigon(16 - 14)
46' Afstand Sporting Trigon(16 - 13)
44' Vrije Bal David Post(16 - 12)
44' Tekst Manon en Nikki voor Babette en Maaike
41' Afstand Sporting Trigon(15 - 12)
39' Afstand Arie Vingerling(15 - 11)
38' Afstand Maaike Hazenkamp(14 - 11)
37' Korte kans David Post(13 - 11)
36' Strafworp Sporting Trigon(12 - 11)
35' Afstand Sporting Trigon(12 - 10)
34' Afstand Arie Vingerling(12 - 9)
33' Strafworp Sporting Trigon(11 - 9)
32' Afstand Daan Westmaas(11 - 8)
31' Doorloop Sporting Trigon(10 - 8)
30' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 7)
30' Tekst Rust
30' Tekst Tweede helft is gestart
29' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 7)
27' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 7)
24' Afstand Sporting Trigon(7 - 7)
23' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 6)
22' Afstand Sporting Trigon(6 - 6)
19' Afstand Fenna van Leeuwen(6 - 5)
18' Afstand Sporting Trigon(5 - 5)
16' Vrije Bal Sporting Trigon(5 - 4)
13' Strafworp Sporting Trigon(5 - 3)
12' Doorloop Sporting Trigon(5 - 2)
11' Doorloop Sporting Trigon(5 - 1)
10' Strafworp Stefan Hogervorst(5 - 0)
6' Vrije Bal David Post(4 - 0)
5' Afstand David Post(3 - 0)
3' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 0)
0' Korte kans Arie Vingerling(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Manon Ballings(1)

Een heel klein kansje was er nog voor Avanti om Die Haghe te achterhalen. Maar Die Haghe maakte geen fout tegen het reeds gedegradeerde Antilopen. De winst van 17-15 betekende het kampioenschap voor Die Haghe en volgend jaar weer een plekje in de Hoofklasse. Maar dat wist Avanti toen nog niet, dus de wedstrijd tegen Sporting Trigon moest gewoon gewonnen worden.

Sporting Trigon was niet naar Pijnacker gekomen om zoals in de thuiswedstrijd 33 doelpunten om de oren te krijgen. Met achterverdedigen en veel ruimte voor de Avanti heren voor de korf werd geprobeerd Avanti niet in het spel te laten komen. Dit leek in het begin van de wedstrijd helemaal te mislukken. Na 10 minuten staat Avanti op een riante 5-0 voorsprong. En niets lijkt een nieuwe monsterscore in de weg te staan. Toch weet Sporting Trigon zich terug te vechten in de wedstrijd. Na een paar knappe doorlopen ( door te gretig verdedigen van de Avantiheren )  en slim verkregen strafworpen is het na 20 minuten zelfs weer gelijk. De rust wordt bereikt bij een 9-7 voorsprong voor Avanti.

Kort na rust tekent Daan pas zijn eerste score aan.  Hij heeft grote moeite het vizier scherp te krijgen, maar zijn rol wordt meer dan uitstekend overgenomen door David. Hij komt uit op maar liefst 8 scores en scherpt  zijn eigen record daarmee aan. In de eerste minuten van de tweede helft volgen de doelpunten elkaar snel op en bij 12-11 maakt Sporting Trigon weer de aansluittreffer. Verder kan Sporting Trigon niet komen. Het krachtsverschil is gewoon te groot. In de laatste minuten wordt er weer flink gescoord. Maar liefst 9 stuks in 6 minuten waardoor Avanti uiteindelijk toch nog ruim met 24-18 wint. Volgende week nog de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie bij EKVA in Almere en dan zit de zaalcompetitie er al weer op.