20092010 Veld 2010/04/03 Avanti - ODO (M) 11-9
Colin vd Zanden
Judith Post
Dé Post
Iris Westhoven
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Fenna van Leeuwen(3)
Mariska Zuidervaart(3)
David Post(2)
Ronald Struijk(1)
Colin vd Zanden(1)
Judith Post(1)

Avanti heeft bij de start van de tweede helft van de veldcompetitie koploper ODO gelijk de eerste nederlaag van het veldseizoen toegebracht. De ploeg van Steven Mijnsbergen won met 11-9 na een 6-2 voorsprong bij rust. Door deze overwinning passeert Avanti ODO op de ranglijst en neemt de koppositie over.

colin

In de eerste helft liep Avanti volledig over de ploeg uit Maasland heen. Het verzuimde echter het enorme verschil in kwaliteit ook in voldoende doelpunten uit te drukken. Kans na kans werd gecreeerd en het leek wel de schiettent op de jaarlijkse kermis. Waar in de uitwedstrijd Avanti zeer strak werd verdedigd, hadden de blauw-witten nu geen enkele moeite om tot een schot te komen. Daarnaast was de rebound, zowel verdedigend als aanvallend, zeer goed verzorgd. Avanti kwam op voorsprong door Mariska Zuidervaart en na de 1-1 waren het David Post en Fenna Teunissen die de eerste twee doelpuntenmarge op het bord brachten. En na de 4-1 van Colin van der Zanden en de 4-2 was het wederom het tweede aanvalsvak dat toesloeg. Ronald Struijk (strafworp via Fenna Teunissen) en David Post bepaalden de ruststand op 6-2.

De tweede helft werd in de gietregen gespeeld. De regen kwam met bakken uit de hemel en ook de hagel liet zich niet onbetuigd. Gevolg was dat het gooien en schieten met de verkleumde handen minder goed ging. Aanvankelijk had Avanti geen enkele moeite om het verschil op vier te houden. Via 7-3, 8-4, 9-5 en 10-6 kwam Avanti via Mariska Zuidervaart op 11-6. Aanvoerder Dé Post kreeg zelfs nog een kans op het verschil naar zes te tillen maar hij liet een strafworp onbenut. Dit was kennelijk het sein voor ODO om een laatste eindsprint in te zetten. Avanti kwam de laatste 20 minuten niet meer tot scoren en ODO deed dat driemaal zodat de eindstand 11-9 werd.

Doelpunten: Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), David Post (2), Judith Molijn, Ronald Struijk en Colin van der Zanden.