20092010 Zaal 2010/03/13 Antilopen -Avanti 20-21
2010/03/13 Antilopen -Avanti 20-21
Mariska Zuidervaart
Judith Post
Angela vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Judith Post
30' Niet bekend Angela vd Ende
Angela vd Ende(1)

Avanti sluit de competitie op een waardige manier af. In Leusden werd kampioen Antilopen op een 20-21 nederlaag getrakteerd door de ploeg uit Pijnacker. Als als als telt niet in de sport, maar Avanti zal zich nog wel eens achter de oren krabben als er terug gekeken wordt op deze zaalcompetitie. Na een fantastische start van de zaalcompetitie begon het in 2010 enigszins te haperen en werden enkele nederlagen geleden. Op het moment dat Avanti de zaak weer op de rit leek te hebben begon Antilopen opeens punten te verspelen en leek er nog een bizar slot van de competitie mogelijk. Maar de nederlagen tegen Rust Roest in Eindhoven en tegen Albatros vorige week maakten aan alle illusies een einde.

Antilopen nam vanaf het begin het initiatief waarbij het in de eerste helft een duel op basis van vrije ballen was. Antilopen excelleerde hierin wat een voorsprong van 12-9 bij rust opleverde. In de tweede helft gaf Avanti minder vrije ballen weg, waardoor Antilopen minder gemakkelijk tot scoren kon komen. Avanti had een betere rebound en langzaamaan trok de ploeg uit Pijnacker het initiatief naar zich toe. Vijf minuten voor tijd kwam Avanti voor het eerst op voorsprong (19-20) door een strafworp verdiend door Mariska Zuidervaart. Het overwicht wat de blauw-witten op dat moment hadden kon nog niet afgemaakt worden. Twee minuten voor tijd viel de 20-20, maar Ronald Struijk maakte in de daarop volgende aanval de 20-21 en die voorsprong wist Avanti vast te houden. Eindstand 20-21. Volgens aanvoerder Dé Post maakte de betere rebound en de felheid bij de Avanti-dames het verschil. Invalster Angela van der Ende speelde wederom een verdienstelijke wedstrijd en kwam ook nu tot scoren.

Doelpunten: Dé Post (4), David Post (4), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (3), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2), Angela van der Ende en Judith Molijn.

De doelstelling van de ploeg van Steven Mijnsbergen was handhaving in de overgangsklasse en dat doel werd al vrij snel veilig gesteld. Na het kampioenschap in de eerste klasse vorig seizoen is het een prima prestatie om in het eerste jaar na promotie direct 3e te worden in de Overgangsklasse. De overwinning op Antilopen is een mooie opsteker richting de veldcompetitie waar nog meegedaan wordt om de hoofdprijs. Direct in de eerste competitiewedstrijd komt koploper ODO uit Maasland op bezoek en zal Avanti op scherp moeten staan wil het mee blijven doen om het kampioenschap.

8. SDO(K)  14   0  255  335

Op de site van Antilopen zijn foto's van de wedstrijd Antilopen tegen Avanti te zien. Rondom de wedstrijd was een aantal festiviteiten georganiseerd voor teams die kampioen waren geworden. Ook Antilopen 1 werd na afloop extra in de schijnwerpers gezet vanwege het kampioenschap en de promotie naar de Hoofdklasse.

Link fotoalbum: klik hier en dan rechtsbovenaan op de wedstrijd Antilopen - Avanti.