20102011 Veld 2011/04/02 KVA -Avanti 17-20
2011/04/02 KVA -Avanti 17-20
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
Vincent van Beek
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
Vincent van Beek(1)

Een knappe overwinning van Avanti in Amstelveen op een zonnige zaterdagmiddag. Tegenstander KVA had tot nu toe maar eenmaal verloren in de veldcompetitie maar moest ook nu weer haar meerdere erkennen in Avanti. Na een 9-12 voorsprong bij rust finishte het team van Henk Jan Post bij 17-20.

Zonder de geschorste David Post en de geblesseerde Ronald Struijk maar met Stefan Hogervorst en A-junior Vincent van Beek in de gelederen kende Avanti een vliegende start. En hoe kan het ook anders als de wedstrijd aan de Startbaan gespeeld wordt. De eerste schotpoging van Colin van der Zanden was gelijk raak.

En Kitty van der Ende en Sharon van der Meer volgden dit voorbeeld. Binnen vier minuten had Avanti een 0-3 voorsprong op het scorebord gezet. Maar KVA was niet uit het veld geslagen en kwam na tien minuten weer op gelijke hoogte (3-3). Waar bij Avanti iedereen gemakkelijk tot kansen en doelpunten kwam was KVA met name aangewezen op zijn twee schutters. Vooral aanvoerder Dé Post had zijn handen vol aan de aanvoerder van KVA. En zoals Dé na afloop verwoordde: "ik haal kennelijk het beste in mijn tegenstanders naar boven" daarmee beschrijvend hoe spatzuiver zijn tegenstander vandaag was. Tot de 5-5 ging de score gelijk op waarbij de vijfde treffer van Avanti op naam kwam van invaller Vincent van Beek.

Na de 5-7 werd het 7-7 en 8-8. Voor de rust kende Avanti wederom een sterke fase waarin zeer effectief met de kansen werd omgesprongen. Dit resulteerde in een ruim 8-12 voorsprong welke vlak voor het rustsignaal nog 9-12 werd.

Na de goede oefenwedstrijden speelde Avanti deze zaterdag wederom een goede wedstrijd. Het geloof in eigen kunnen is weer helemaal terug en er wordt geduldig en toch met veel tempo aangevallen. Ook wordt scherp geanalyseerd wat er moest gebeuren en was deze wedstrijd duidelijk dat verdedigend er goed voorverdedigd moest worden om de angel uit de aanval van KVA te halen. Na de rust wist Avanti op een gegeven moment op vier doelpunten verschil te komen 11-15 en hield dit vast tot 14-18.

Na het missen van een strafworp bij Avanti kwam KVA nog even terug tot 16-18, maar Maaike Hazenkamp bracht met een mooi afstandsschot aan alle onzekerheid een einde. Het was Stefan Hogervorst die de eer had de 20e treffer van Avanti te maken en zo zorgde voor een 17-20 eindstand. Een zeer goede start van de tweede helft van de veldcompetitie. KVA is thuis niet gemakkelijk te verslaan en Avanti heeft bijna de gehele wedstrijd voor gestaan. Na vier gelijke spelen kreeg KVA dus de eerste nederlaag thuis te incasseren. Voor Avanti was het een enorme opsteker dat het met zo'n jeugdige ploeg (vijf spelers onder de 20 jaar) zo goed spelend wist te winnen.

Doelpunten: Dé Post (4), Colin van de Zanden (4), Maaike Hazenkamp (3), Stefan Hogervorst (3), Kitty van der Ende (2), Sharon van der Meer (2), Vincent van Beek en Cherrel Tonkes.

Voor de foto's klik hier.

Andere uitslag:
3 april Sporting Delta - Groen Geel 12-14

De andere twee wedstrijden van deze competitieronde worden pas in het weekeinde van 7/8 mei gespeeld omdat zowel Futura, Refleks als Eibernest vorige week nog in de zaal speelden.