20092010 Zaal 2010/03/06 Avanti - Albatros 21-25
Iris Westhoven
Mariska Zuidervaart
Judith Post
Vincent van Beek
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Angela vd Ende
Dé Post(9)
David Post(6)
Colin vd Zanden(4)
Fenna van Leeuwen(1)
Angela vd Ende(1)

Avanti heeft de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie helaas niet winnend kunnen afsluiten. In de eerste helft werd het weggeschoten door Albatros. Na een ruststand van 9-17 kwam Avanti wonderbaarlijk knap terug en bij 21-22 leek het erop dat Avanti erop en erover zou gaan. Niets was minder want Albatros herstelde zich op tijd en maakte het karwei af. Eindstand 21-25.

de

De beslissingen waren vorige week al gevallen in de Overgangsklasse B. Antilopen was kampioen geworden en Albatros en SDO zijn de degradanten van dit seizoen. Het was dus een wedstrijd om des keizers baard. Voor Avanti is het wel zaak om weer in een goed spelritme te komen want in de tweede helft van de veldcompetitie doet het nog mee om de prijzen.

Angela van der Ende mocht deze wedstrijd haar opwachting maken in het eerste omdat Laura van Leersum nog steeds geblesseerd is. Avant spoot uit de startblokken en via een zuivere Ronald Struik was het binnen no time 2-0. Even zo snel werd het ook weer gelijk en na wederom Ronald Struik maakte de ploeg uit Zwijndrecht 3-3. Albatros nam het initiatief van Avanti over en had in nog geen zes minuten een riante 3-7 voorsprong bereikt. Avanti had in de aanval veelal eenschots-aanvallen en er zat weinig tempo in. Na de 4-7 van Dé Post pakte Albatros verder door en zette Avanti op een 4-10 achterstand. Vervolgens kreeg het publiek een schotwedstrijd tussen Dé Post aan de ene kant en René Havelaar aan de ander kant te zien. Dé maakte twee doelpunten, wisselen, René maakte twee doelpunten, wisselen, Dé maakte twee doelpunten, wisselen en ga zo maar door. Toen de heren uitgeschoten waren was de stand inmiddels 8-14. De ploegen zochten uiteindelijk met een 9-17 stand de kleedkamers op. Een eerste helft waarin Avanti niet agressief genoeg was maar wel een aanvoerder had die met scherp schoot. Dat was niet genoeg want Albatros had ze uit alle hoeken en gaten erin gemikt. Het is nog steeds niet te begrijpen dat deze ploeg gedegradeerd is.

ronald

Na de rust een andere wedstrijd. Panoramix was kennelijk langsgeweest in de kleedkamer en had de ploeg wat toverdrank gegeven want het publiek zag een gretiger Avanti. De ploeg van Steven Mijnsbergen begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Vanaf 11-19 werd het 17-19. Het verschil bleef twee tot 20-22. Colin van der Zanden maakte 21-22 en Avanti had de kans om gelijk te maken. Helaas lukte dit niet en een strafworp gaf Albatros even lucht. Steven Mijnsbergen gaf in de tweede helft een aantal spelers uit het A1 dat net kampioen geworden was nog speelminuten. En zo kon het gebeuren dat Iris Westhoven, Maaike Hazenkamp en Vincent van Beek hun opwachting maakten in de hoofdmacht. Dat Avanti de toekomst heeft liet dit drietal zeker zien. Een paar mooie kansen werden gecreeerd welke helaas geen doelpunten opleverden.

vincent

Doelpunten: Dé Post (9), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (4), David Post (2), Angela van der Ende en Fenna Teunissen.