20102011 Veld 2011/04/09 Avanti - Refleks 13-12
2011/04/09 Avanti - Refleks 13-12
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
34' Afstand Refleks(5 - 5)
34' Niet bekend Refleks(5 - 4)
29' Korte kans Refleks(5 - 3)
26' Afstand Colin vd Zanden(5 - 2)
20' Afstand Refleks(4 - 2)
10' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 1)
7' Strafworp Colin vd Zanden(3 - 1)
5' Strafworp Colin vd Zanden(2 - 1)
3' Strafworp Refleks(1 - 1)
2' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 0)
70' Afstand Refleks(13 - 12)
69' Strafworp Refleks(13 - 11)
69' Niet bekend Refleks(13 - 10)
68' Afstand Dé Post(13 - 9)
55' Vrije Bal David Post(12 - 8)
54' Niet bekend Refleks(12 - 9)
52' Strafworp Refleks(11 - 8)
51' Afstand Maaike Hazenkamp(11 - 7)
50' Vrije Bal Dé Post(10 - 7)
49' Afstand Refleks(9 - 7)
48' Strafworp Colin vd Zanden(9 - 6)
46' Afstand Iris Westhoven(8 - 6)
45' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 6)
39' Strafworp Refleks(6 - 6)
37' Afstand Colin vd Zanden(6 - 5)
Colin vd Zanden(5)
Stefan Hogervorst(3)
Dé Post(2)
David Post(1)
Iris Westhoven(1)
Maaike Hazenkamp(1)

Avanti kruipt door het oog van de naald. In een zeer matige wedstrijd komt het eindsignaal bij 13-12 net op tijd als Refleks van 13-9 nog terugkomt tot 13-12. Wrang voor Refleks, want de mogelijkheden waren aanwezig maar alle geboden kansen werden om zeep geholpen.

En de wedstrijd begon zo goed. Fris spelend stond al snel een 4-1 voorsprong op het bord door 2 maal Stefan Hogervorst en 2 maal Colin van der Zanden. Daarna blijkt al snel snel dat korfbal niet alleen bestaat uit een goede rebound. Ondanks het prachtige weer komen de afstandschoten nauwelijks aan en voor rust is het alleen nog Colin van der Zanden die de korf van afstand vindt. Ondertussen blijft Refleks de ene prachtige kans na de andere verprutsen. Met een beetje meer scherpte had Refleks op dit punt in de wedstrijd al op voorsprong kunnen komen. Bij 5-3 verspeelt Avanti nog twee keer zeer knullig de bal waardoor Refleks kort voor rust de stand nog gelijk kan trekken, 5-5.

Door een kuitblessure van scheidsrechter Korteland is het in de rust nog onduidelijk of hij de wedstrijd kan voortzetten maar hij besluit dit toch te doen.

In de tweede helft wordt al vrij snel de glaszuivere 5-6 van Refleks afgekeurd. En pas na 10 minuten is het iemand anders dan Stefan of Colin die de korf vindt. Iris scoort de 8-6 van afstand. Een korte opleving van Avanti levert in korte tijd 4 doelpunten op, Refleks mist ook nog maar een strafworp, en 12-8 staat op het bord. Ronald komt in het veld voor Colin en Sharon voor Iris en er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht. Niets is echter minder waar. Het publiek houdt de adem in als Refleks de 13-12 laat aantekenen, maar het verlossende eindsignaal klinkt dan snel.

De punten blijven gelukkig in Pijnacker, en na het gelijke spel van Eibernest/Vrolijk bij Albatros en het verrassende verlies van Groen Geel van KVA staan we nu alleen op kop !

Doelpunten: Colin vd Zanden(5)Stefan Hogervorst(3),Dé Post(2),Iris Westhoven , David Post, Maaike Hazenkamp(1)