20102011 Veld 2011/04/23 Eibernest -Avanti 14-13
2011/04/23 Eibernest -Avanti 14-13
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
35' Tekst Rust
32' Afstand Iris Westhoven(4 - 8)
24' Afstand Dé Post(4 - 7)
24' Afstand Eibernest(4 - 6)
21' Afstand Colin vd Zanden(3 - 6)
13' Vrije Bal Iris Westhoven(3 - 5)
10' Afstand Ronald Struijk(3 - 4)
9' Afstand Kitty vd Ende(3 - 3)
9' Afstand Eibernest(3 - 2)
7' Afstand Iris Westhoven(2 - 2)
6' Afstand Eibernest(2 - 1)
2' Afstand Sharon vd Meer(1 - 1)
1' Doorloop Eibernest(1 - 0)
70' Afstand Ronald Struijk(14 - 13)
69' Strafworp Colin vd Zanden(14 - 12)
68' Doorloop Eibernest(14 - 11)
65' Afstand Eibernest(13 - 11)
61' Afstand Ronald Struijk(12 - 11)
59' Niet bekend Eibernest(12 - 10)
56' Korte kans Eibernest(11 - 10)
55' Afstand Eibernest(10 - 10)
52' Strafworp Eibernest(9 - 10)
50' Strafworp Colin vd Zanden(8 - 10)
43' Niet bekend Eibernest(8 - 9)
42' Afstand Ronald Struijk(7 - 9)
42' Niet bekend Eibernest(7 - 8)
39' Doorloop Eibernest(6 - 8)
39' Afstand Eibernest(5 - 8)
Ronald Struijk(4)
Iris Westhoven(3)
Colin vd Zanden(3)
Dé Post(1)
Kitty vd Ende(1)
Sharon vd Meer(1)

Het begon zo mooi. Een heerlijk zonnetje. Een 8-4 voorsprong bij rust voor Avanti. De koppen van de spelers omhoog. En Avanti laat de Eibers kansloos, zijn feller en maken de kansen wél af. Een wedstrijd met twee gezichten, want hoe anders is de 2e helft.

De Eibers komen zo strak als een snaar uit de kleedkamer. En als na 3 scores kort achter elkaar de stand op 7-8 komt, zie je heel langzaam iets in het spel van Avanti veranderen. De kopjes staan niet meer zo fier, en de Eibers ruiken hun kans. Eerst pakt Rick van de Blink nog een gele kaart wegens overmatig zeuren maar na 21 minuten in de tweede helft komt Eibernest/Vrolijk op voorsprong, 12-10, en loopt door naar 14-11. Uiteindelijk wordt het nog 14-13, maar het is al te laat.

De topper aan de Steenwijklaan werd in de eerste helft volledig overheerst door Avanti. Het zijn vooral de dames die zich doen gelden. Het eerste schot van Sharon treft doel, Kitty met een afstandstreffer en maar liefst 3 prachtige scores van Iris waarvan de mooiste uit een ingestudeerde vrije bal van Dé waaruit Iris achter de korf scoort. De Eibers zijn niet in staat een lange aanval te spelen, schieten slecht en elke afvallende bal is voor Avanti. De Avanti-aanval speelt daarentegen rustig en beheerst. De luchtmacht onder korf pakt bijna alle ballen. Een prachtige combinatie tussen David en Colin wordt net gemist en een afstandtreffer van Sharon vlak voor rust wordt ook nog afgekeurd. Als de ploegen de kleedkamer in gaan geeft niemand Eibernest/Vrolijk nog een kans.

Het is onduidelijk wat coach Jan Bongers in de rust met zijn ploeg gedaan heeft, maar de rollen in de tweede helft zijn volledig omgedraaid. Een zeer fel Eibernest/Vrolijk komt al snel terug tot 7-8, en vanaf dat moment kruipt er onzekerheid in Avanti. De wedstrijd wordt een kopie van de wedstrijd in de zaal tegen BEP. Het zijn Ro en Colin die Avanti nog wel op twee punten voorsprong houden, maar je voelt het aankomen. De kopjes gaan langzaam zakken. De stemming wordt grimmiger, in en buiten het veld. Felle duels van Dé en Ro met tegenstanders Arno van Meerbeek en Rick van de Blink. Bij 8-10 starten de 10 minuten waarin de Eibers de wedstrijd beslissen. Avanti is volledig de weg kwijt en de thuisploeg weet 4 keer op rij te scoren. Het is 12-10,en de wedstrijd is gespeeld. 14-13 doet vermoeden dat het einde bloedstollend spannend was, maar dit was geenszins het geval. Uitblinker was Iris die met 3 doelpunten en een paar knappe onderscheppingen in de verdediging een zeer goede wedstrijd speelde.